跳至

首頁

尾頁

複式洋房

0605第二胎媽咪有沒有擔心開刀生後, 大B會粘身而令傷口有事?

我的大B在0404開刀生的, 而今次都想開刀生, 但每次想到我的大B十分活躍而且大力,兼粘身, 我好擔心到時開刀後傷口會給她踢或坐到, 我大B只有22個月, 仲係十分依戀媽咪, 加上我自己湊她, 所以特別粘身, 雖然有新工人在4月頭到位, 但依我以往請過2個姐姐的經驗而言, 我囡囡都係不會跟她的, 好似沖涼,有睡意時都要我...

有沒有媽咪可以分享下意見? :-( :-(

大宅

Re: 0605第二胎媽咪有沒有擔心開刀生後, 大B會粘身而令傷口有事?

monkeybaby,

我都係04�03媽咪,現在囡囡23個月大,我第一胎都係開刀生,今次都會開刀生,因為唔想自已生會好痛,我個女又細到現在都唔痴我,但上個月工人走左一個月之後,我自己獨力湊佢,佢開始痴左我小小,個新工人到左兩個星期,佢又係好唔跟個工人,又要我餵佢食飯,飲奶,又唔比新工人試下餵佢,但沖涼就工人同我一起沖,下午同夜晚都係我同佢訓,其實你都唔使咁擔心,傷口好快復完,到到佢一定會習慣.

你有無搵到方幸生生呀?

複式洋房

Re: 0605第二胎媽咪有沒有擔心開刀生後, 大B會粘身而令傷口有事?

BoBo1,

Your daughter look so sweet in the mugshot! Is she ready for joinging the dancing class?

I hope my daughter would be fine with my mother and the new helper during my staying for the week in hospital.

I did not check up with Dr. Fong becasue I think I'm gonna to consult my previous Dr. who delivered my first baby.

Well, have you decided a date for your C section yet?
I still haven't.

God bless you and your family!

monkeybaby

大宅

monkeybaby,

我已擇左日子開刀,我已book好左方醫生了.

首頁

尾頁

跳至