潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果你地d 名牌fabric 手袋污穢左, 你地點處理?

我去過d乾洗店, 佢地唔肯.
gucci 有間專洗店係causway bay, 不過太貴, 要成$300幾.
你地會點處理? 請教下. Thank you!
*********************************************************************************************************************************************

男爵府

Re: 如果你地d 名牌fabric 手袋污穢左, 你地點處理?

我有個Gucci腰包攞過去"陽光洗衣"洗,$120.00,洗左好乾淨同無咩問題發生!

大宅

Re: 如果你地d 名牌fabric 手袋污穢左, 你地點處理?

ivybibi,

thanks!
"陽光洗衣"肯洗, 我都去試下先.

thank you very much!
*********************************************************************************************************************************************

民房

NEVER NEVER go to 陽光!

去年我個正牌Vivienne Westwood織花袋攞去做清潔,收$150,但成條皮手挽及皮拉鍊比佢洗到冇皮光面及由米色漂到變超白色,粒鈕掉了,卻自行貼上扮無事!打去customer service嘈完一輪竟只賠$300coupon!再嘈先變現金,唉!洗費都$150啦!離哂大普!!!

個袋成三千幾架! :-(

唔信我既都可以試下,只要你唔介意個袋.....

大宅

050312,

好彩你提醒.
你真係好慘呀 :-(

我問過英商都肯乾洗, 不過都唔知得唔得.

民房

請問係causewaybay邊度呀~~?
我個gucci又係dirty左~~~~
d人話有枝野可以用..但係唔知係邊買 :-(

男爵府

050312,
見到你post你個袋變成咁真不幸!不過我個袋又真係好彩無問題,而且仲將我個袋的污漬洗左去,的皮位有幫我上返腊。會唔會陽光間間洗衣場都唔同?

大宅

playboy_2046,

我都唔知exactly o既地址, 你最好打去gucci 問, 依間乾洗係佢地appoint o既乾洗店, 我前2日去gucci買袋時佢地講o既.

ivybibi & 050312,
有時d特約經營o既洗衣店都有參差, 未左間間都係咁.

伯爵府

jeeves--專洗袋,皮褸......

另外,可去鞋鋪買支專抹fabric的mousse番黎自己洗

around$80

複式洋房

godiva 寫道:
jeeves--專洗袋,皮褸......

另外,可去鞋鋪買支專抹fabric的mousse番黎自己洗

around$80
Please tell me the brand & where I can buy it ? Thanks !

伯爵府

HPMaMa,

Brand name--Meltonian (Suede & fabric Shampoo)

model no.MA82
made in England

深藍色bottle

寫明for shoes

但我相熟jeeves d staff,佢地靜雞雞話我知佢間鋪都係用此的 :mrgreen:

複式洋房

Godiva:
Thanks !
But plaese tell me where I can buy it.

伯爵府

HPMaMa,

係大間的收補鞋店都有

e.g.灣仔天樂里<

複式洋房

Godiva:
Thanks again!

大宅

Thank you for your information.
Godiva!

伯爵府

:mrgreen: :mrgreen:

洋房

hi all,
邊到有陽光洗衣 ?

民房

Thanks !
Godiva.

大宅

你個個係布+leather???
同埋邊間洗????
小玄玄於15-3-06在聖保祿醫院出生!!!

伯爵府

我拎返去俾人幫我攪架...

首頁

尾頁

跳至