自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

【喉棗散】 and 【喉棗未】 的分別?

請問【喉棗散】同 【喉棗未】的分別? 我見價錢相差好遠. 功效又如何?

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 【喉棗散】 and 【喉棗未】 的分別?

係唔係一個係100%成份,但係一個唔係呀?

子爵府

唔同牌子唔同叫法

珍珠宮

唔係wor...同一個牌子, 都有唔同既價錢wor! 上網睇要$100/支, 但去萬x and 屈xx, 幾十蚊又有一支wor....唔通我眼花
andy大肚公 寫道:

只係唔同牌子唔同叫法

珍珠宮

功效呢? thanks~
2jmama 寫道:

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

不如你去【余xx】到問吓呀.
TszHin媽咪 寫道:
唔係wor...同一個牌子, 都有唔同既價錢wor! 上網睇要$100/支, 但去萬x and 屈xx, 幾十蚊又有一支wor....唔通我眼花 [quote]
andy大肚公 寫道:

只係唔同牌子唔同叫法
[/quote]

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我唸100%既功效強啲掛. 幫你唔到.
功效呢? thanks~[quote]
2jmama 寫道:
[/quote]

禁止訪問

珍珠宮

我想聽多d用家既意見先麻 hehe....

我係位x堂member, 有discount! 不過又唔知會唔會余xx會好d [quote]
2jmama 寫道:
不如你去【余xx】到問吓呀. [quote]

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

EVA222 寫道:
猴棗是猴子體內結石,原粒磨粉以分做單位都幾貴,末是製成品價廉,傳聞對未滿月bb化痰有效,小朋友食下陳年八仙果,我見西寶城有展銷.

大宅

唔係wor...同一個牌子, 都有唔同既價錢wor! 上網睇要$100/支, 但去萬x and 屈xx, 幾十蚊又有一支wor....唔通我眼花 [quote]
andy大肚公 寫道:

只係唔同牌子唔同叫法
[/quote]

$100/支個隻係純猴"早",平個隻係有中藥成分,唔係純正猴"早"我買都係買貴個隻俾bb食!! 好怏無晒痰!

珍珠宮

【喉棗未】貴過【喉棗散】wor.....好似! ......陳年八仙果, 我星期一嗰日都見到, thanks!
EVA222 寫道:
猴棗是猴子體內結石,原粒磨粉以分做單位都幾貴,末是製成品價廉,傳聞對未滿月bb化痰有效,小朋友食下陳年八仙果,我見西寶城有展銷.

珍珠宮

原來係咁......唔該晒! :mrgreen:

其實可以食到幾多歲呢?? 係唔係10歲以下
chriswanwan 寫道:

$100/支個隻係純猴"早",平個隻係有中藥成分,唔係純正猴"早"我買都係買貴個隻俾bb食!! 好怏無晒痰!

子爵府

you can see the ingredient, 100% 喉棗, they sell HKD100.00/per bottle
10% 喉棗, the price is much more cheaper.......!!

水晶宮

畀面勳章

猴棗末係純猴子棗磨成末,唔加其他藥材
但猴棗散就加左其他藥材所以係平好多。

珍珠宮

TinaWu, bowling,

thanks!

珍珠宮

想問大家邊隻牌子, 功效好d呢?

水晶宮

畀面勳章

余仁生 & 位元堂

你個仔食唔食得中藥架?!
想問大家邊隻牌子, 功效好d呢?

珍珠宮

你覺得 余仁生 & 位元堂, 邊隻好d呀??

食! 睇中醫飲中藥都試過, 無問題! :mrgreen: [quote]
bowling2004 寫道:
余仁生 & 位元堂

你個仔食唔食得中藥架?! [quote]

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

食! 睇中醫飲中藥都試過, 無問題! :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至