自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

沙田聖公會主風小學舊校友

喂喂)))

請問有冇朋友係主風小學o既舊校友?

我係1986年畢業架!讀下午班。

大宅

Re: 沙田聖公會主風小學舊校友

e...唔通bk依度無朋友仔響沙田主風小學讀過或者畢業? :cry:

大宅

報到, 我係呀, 亦是下午班, 不過忘記了那年畢業(我估是84或85年)

大宅

我&細佬都係主風讀. 下午校,
好似係83/84年呱
畢業就入了曾肇添. 個時好多主風友都順利入到.
而家就....曾記band 1 啦. 好難入.

**Loving You**

男爵府

小袓,

me and my sister were graduated in Holy Spirit in LEk Yuen Estate and u know 楊主任now become the head master of Ma ON Shan Holy spirit~

nice to "meet" u

bunny510: I also graduated in Tsang Shiu Tim ga~ last year I met 老馮in Victory Park~

大宅

好開心呀終於有人回應我喇!!!

lingchuling
你有冇返母校探過d老師咁呀?

bunny510
我同2個細佬都係讀主風下午校架!果陣學校o既校長係王志堅,副校長係鍾校長。仲有我記得有個老師教體育,叫招來弟!!!

kittyhkbb
楊主任?係咪以前教英文架? ?-( :mrgreen:

係呢你記唔記得有位陳美蘭老師?仲有黃潔心老師...唔知佢地依家點呢?

唉哎我真係好興奮!希望響bk能搵返d舊同學啦!

男爵府

小袓 : 楊主任 is 教體育(am)

大宅

小祖,
我都係讀主風,班主任陳麗英老師依加都做左校長喇! :mrgreen: 招老師果樣我成日覺得佢好似男人,四眼短頭髮,把聲又有d'豆沙候 '
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

大宅

各位舊校友,記得天橋上面果間麵包店嘛?真係好懷念果度o既學生包。

仲有一間文具店(好似叫藝林),主風學生相信無人無幫襯過!!!仲有仲有,有間快餐店,d免治牛肉飯同炸雞脾好好食。

大宅

lamlam
係呀係呀!招老師肥肥矮矮,帶眼鏡把聲好沙架!好記得果陣上pe堂,佢大大聲要我地跨欄同跳鞍馬。果陣pe堂好興玩豆袋架!唔知依家d小學仲興唔興玩拋豆袋呢?:mrgreen:

我讀p.5 - p.6時班主任叫陳美玲!之前果位叫陳拔流,不過一早移左民去美國lu。

大宅

bunny510 寫道:
好似係83/84年呱

我同你一樣啊,
讀完主風就入左曾肇添
主風好似搬左去馬鞍山啊...
hi

大宅

咁你地有無去過曾記的校友會?
主風仲有係瀝源. 馬鞍山都有.
唔知係上午定下午校啦.
o個時個體育老師都好惡, 我細佬都比佢打唔少.
最記得就係...放學拿拿林趕返屋企睇"IQ博士".
**Loving You**

子爵府

我都係, 1985年
ms_mon 寫道:
[quote]
bunny510 寫道:
好似係83/84年呱

我同你一樣啊,
讀完主風就入左曾肇添
主風好似搬左去馬鞍山啊...[/quote]
該用戶已被刪除

大宅

我都係同細佬一齊讀主風下午校,後來重一齊入了曾記

男爵府

hi hi...

我係上午校的,86年畢業

子健&媽媽:
我以前都係住第5座架!
該用戶已被刪除

男爵府

子健媽:
我住19樓,我媽仲係到住緊架,我而家日日都返去食飯,跟住揍返亞仔返屋企!
你屋企人都搬走晒喇?
係呢...第時會唔會報返主風呀?

伯爵府

熱血勳章

小袓 寫道:
各位舊校友,記得天橋上面果間麵包店嘛?真係好懷念果度o既學生包。

仲有一間文具店(好似叫藝林),主風學生相信無人無幫襯過!!!仲有仲有,有間快餐店,d免治牛肉飯同炸雞脾好好食。

我唔係主風校友, 不過我係沙田大, 嗰間麵包店叫金海嘛, 我記得讀幼稚園時已常常和其他小朋友一齊食豬仔包, 飲維他奶, 仲有你講嘅藝林文具, 天海辦館, 寶寶玩具, 過啲仲有青春人像攝影, 瑞榮百貨添! 好懷念呀!

複式洋房

Hi, nice to meet you all.

I graduated in Tsang Kee. Lots of my friends came from Holy Spirit. Later I was a teacher in Holy Spirit Primary School (pm) for a year and then I taught in SKH Tsang Shiu Tim. I was a PE teacher and I was so cruel at that time too. I knew all the teachers. Ha Ha! I didn't hit students. I loved the primary one students. They were so cute. Now they were about 18 years old. About two years ago, there was 25 anniversary party held in Riverside Hotel. Did you join? I missed Shatin and the old days. Now I moved to US. I will bring my kids to HK this summer and will go to Shatin to visit the teachers in Tsang Kee.

首頁

尾頁

跳至