嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

2歲半的小朋友病痛多了!

自從足2歲之後,我女女身體差了!常常有小病!買d乜比佢食可以調理下佢呢?

大宅

Re: 2歲半的小朋友病痛多了!

遲d要返學仲多呀, 我個仔未返學都冇咁多, 一返學就 :-( :-( , 依架最好就要打好佢個低, 增強抵抗力, 我依架就比d維他命&冬蟲夏草粉佢食囉.
呀!我間中都會同佢睇吓中醫攪攪佢.

大宅

seven_cola

我囝囝宜家2歲7個月, 最近都係成日病下病下咁, 咳好耐都未好.........

我就會成日都煲湯比佢飲, 同埋比佢食維他命糖.

我唔敢比"補品"佢食, 因為我覺得都仲係細....
該用戶已被刪除

男爵府

仔仔依家25個月,番左學一個月已經病左兩次喇!尋日就嘔、大前日就感冒

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

而家我買左維特健靈小兒靈芝蜜比佢早晚飲一次,聽講要長期食先有效,希望可以調理好佢

伯爵府

打從bb六個月後開始, 會容易有病痛, 因為在母體時給予的體抗力開始弱, 要靠自己的身體, 所以開始要增強bb的體抗力。

我囡囡8個月後間唔中都會有病, 例如:發燒、傷風、咳、感冒, 3歲返學後仲多左, 因為接觸外界的時間多左, 病痛自然多, 唯有增強佢地既體抗力, 都真係有病時, 痊癒的時間會快d。
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

首頁

尾頁

跳至