自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

陪月勳章

剛剛收到一個電話31830442,一打嚟就話:「小姐,我哋係你嘅強積金受託人公司,為咗配合返政府嘅強積金可轉移計劃,我哋安排咗顧問喺22/8下奏3點鐘同你講解返...」
跟住我就鬧鬼佢,你覺唔覺你咁樣sell嘢好有問題呀,講到我真係幫襯緊你咁(我就話得滙豐一間唔會中你計啫,有啲五十零歲嘅真係會出嚟簽埋文件都未知發生咩事)

我已經打過去1823話未出現騙案冇得投訴,叫我打去消委會,但消委會又話我冇提供到任何私人資料,又冇損失所以幫唔到我

各位請提醒你哋親友小心呢類型電話

今朝開咗個post, 睇咗一次, 呀女瞓哂覺想開嚟睇吓, 點知去咗待查, 最好認真咁查, 唔好掉埋一邊就算呀!!!!!!!!!!!
我未必會睇返哂d forum, 你哋可以pm我

伯爵府

我琴日都收到呢個電話呀! 佢講O左一大輪都唔知佢UP 乜, 同埋冇心機聽佢講, 所以我就話冇興趣, 收線!!!!

男爵府

我哋係你嘅強積金受託人公司,為咗配合返政府嘅強積金可轉移計劃,我哋安排.............

就以經講返緊工, 唔得閒, 立刻收線

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:大家小心:強積金受託人推銷

我半個鐘前月先收到個咁嘅電話,打黎果個人d廣東話仲差過我公司d大陸同事,都唔知佢up咩...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我通常都唔聽3字頭電話

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢D電話我收過超過10個以上, 打黎話為左配合強積金半自由行計劃, 我地公司會有同事講解返俾你聽, 我地安排左星期X幾點同你見面, 唔知你方唔方便呢? 我反問返佢: 你地係咩公司, 佢地又講唔出, 講左幾次都係唔同既公司名, 最後佢地同我講: 小姐, 我地係代表返18間強積金管理公司聯絡返你架!

佢地十居其九都係廣東話都未講得正既, 我覺得政府應該做返D野, 唔好再俾佢地繼續扼人, 佢地唔係代表積金局打電話俾我, 又唔係代表我而家既強積金信託公司打電話黎.

我朋友教我同佢地講: 我都係喺保險公司做, 唔該你地del左我個record. 自此我就冇再收過佢地D電話la!

別墅

回覆:MaMa2008 的帖子

我都聽咗,仲約咗1點某M記等,我冇去,佢就3點先打黎,冇再聽佢電話!

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

伯爵府

我仲未收過!不過我先無佢地咁得閑!

首頁

尾頁

跳至