跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

華 明 村 - 香 港 保 護 兒 童 會 利 黃 瑤 璧 日 託 嬰 兒 園

想請問有冇mami放個b係呢間託嬰園? Thanks!

侯爵府

Re: 華 明 村 - 香 港 保 護 兒 童 會 利 黃 瑤 璧 日 託 嬰 兒 園

我d朋友有呀~
我家有隻曳曳豬

大宅

畀面勳章

Re: 華 明 村 - 香 港 保 護 兒 童 會 利 黃 瑤 璧 日 託 嬰 兒 園

果度ok嗎? 因為我諗緊第時好唔好放亞b係託嬰園.... Thanks!

公爵府

我去上過playgroup, 覺得幾好架, 姑娘好好人, 但地方比較細, 冇戶外. 同埋放bb 係託嬰兒園, 會易病.

大宅

畀面勳章

係呀, 我都知道亞b可能會易病d, 但係.... 唉! 一言難盡....
不過都未決定, 依家都係想聽多d意見sin.... Thanks, rabbitpiggy & sharonwong

大宅

ivyduck,
我曾經將細仔放在利黃瑤璧 日託嬰院,亞仔都唔係好多病,最多都係傷風同咳,算ok架!而且個個姑娘都好有愛心,好錫d小朋友,佢地仲叫我細仔做"二少",我亞仔又好受落,好開心咁去返學。另,我亞仔由3個月大開始由我自己湊番,一路都無bb話,唔多講野,9到我以為佢發展遲緩tim。1歲9個月就俾佢返嬰院,返左嬰院3個月,就好似開籠雀咁講不停,都要多謝d姑娘,令我亞仔講多左好多野呀!

大宅

ivyduck :
我囡囡由三個月大已經返嬰園,個度d姑娘好好人,又有愛心,仲教識我好多湊bb 技巧;嬰園有好多不同訓練俾bb學同玩,我諗如果係屋企或者俾人湊,未必有咁多訓練俾bb玩.
同埋,小朋友遲d都要返幼稚園,返幼稚園時都會有機會病,我覺得俾小朋友早d適應同埋早d有群體生活(個人意見).

另外,我朋友個囝,上年開始返幼稚園,就好多時都病,朋友仲問我,我囡囡有冇時時病(因為朋友個囝同我個囡都係上年開始返幼稚園),我就同我朋友講,我個囡由細返嬰園,至依家返幼兒園,都幾年,可能對d病菌有抗體 ,所以冇咁易病.

大宅

畀面勳章

唔該哂恩禧媽 & bryanssf, 分享左妳地既經驗
其實我依家心目中首選係託嬰園, 但係老公就冇乜信心, 有呢d經驗令我同佢都可以了解多d, many thanks!!!

大宅

ivyduck:
你可以打電話問下嬰園個主任可唔可以約個時間睇下個環境,問下詳情,唔駛估估下.

大宅

畀面勳章

e... 係bor.... 唔該哂bryanssf....

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我大仔同細仔都係嬰園大架...三年前嬰園好多小朋友輪候好full...而家出生率低連太和個間closed合併都係得廿幾個小朋友...而家我細仔將快兩歲要走

首頁

尾頁

跳至