母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為最近又有想塞ge樣, 有人話食通乳寶, 但上佢個網頁, 要買好麻煩. 諗起之前有jm話可以食卵磷脂, 尋日走左去萬0之類ge地方搵, 下面係搵到ge資料, 比各位有需要ge jm 參考下. 都上網再搵成份資料, 得GNC果隻有寫. 不過都唔post (番緊工無咩時間).

1) GNC Triple Lacithin 1200
萬0 $189.9 100粒

2) Nature's Way Lecithin Plus E
萬0 $178 100粒

3) Doctor's Choice Lacithin 1200
萬0 $88 50粒

4) Canada Uncle Bill Natural Lecithin
華潤堂 $199 300粒

5) 康之源High Potency Lecithin
華潤堂 $188 300粒 (3樽裝, 無散賣)

p.s. 我一隻都未食過, 只係見間唔時有jm問卵磷脂喺邊度有, 所以就開個post. 因為夜收工無去到屈人氏, 如果有jm有資料, 可以update一下. 謝~

都係講多句, 始終d奶係要比阿b食, 勸各位jm買之前自己查下成份好d.

男爵府

畀面勳章

回覆 kiuchi314 的帖子

唔該晒你嘅資料, 我都正想買黎食呀

kiuchi314  不用謝, 都係互相幫助啫. 買之前記得再查下成份資料.  發表於 12-9-4 14:24

大宅

回覆:搵到香港有賣卵磷脂ge地方(簡單整理)

多謝你!我又剛剛想買來試食。

kiuchi314  唔洗, 大家互相幫忙啫, 記得睇左成份資料先買.  發表於 12-9-4 14:25

大宅

係萬寧買咗 jamieson 1200mg 100粒 $124

kiuchi314  呢隻我喺萬0見唔到喎~ thanks~  發表於 12-9-5 09:39

大宅

回覆:kiuchi314 的帖子

卓悦1200mg 300 粒賣80元

kiuchi314  卓悅唔係化粧品店咩? 佢都有? 其實卵磷脂係通血管, 會靚有得賣都唔出奇...  發表於 12-9-5 09:40

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

引用:卓悦1200mg+300+粒賣80元 +

原帖由 wing12 於 12-09-04 發表
卓悦1200mg 300 粒賣80元
好平w0!咩牌子及產地?

大宅

引用:+本帖最後由+kiuchi314+於+12-9-4+14:13+編

原帖由 kiuchi314 於 12-09-04 發表

因為最近又有想塞ge樣, 有人話食通乳寶, 但上佢個網頁, 要 ...
多謝分享

大宅

BK Milk勳章

thanks

大宅

回覆:Samchilok 的帖子

我覺得係大陸牌子因為似併音,產地係美國,所以我諗就算係大陸牌子都唔怕掛

禁止訪問

引用:+本帖最後由+kiuchi314+於+12-9-4+14:13+編

大宅

回覆 myBBanson 的帖子

係呀, 要快ge話, 卵磷脂係差d. 我問過幾個fd, 佢地話通乳寶一飲即通. 始終卵磷脂係通血管為主, 唔係專for通乳.

但係佢地要網上訂, 又要信用咭, 如果親身上去賣要打電話預約, 我覺得好煩. 自己又反覆咁塞, 還掂都要長期戰, 食卵磷脂算, 當幫埋自己通血管xd

禁止訪問

引用:回覆+myBBanson+的帖子 係呀,+要快ge話,+

大宅

BK Milk勳章

引用:回覆+myBBanson+的帖子 係呀,+要快ge話,+

原帖由 kiuchi314 於 12-09-05 發表

係呀, 要快ge話, 卵磷脂係差d. 我問過幾個fd, 佢地話通乳寶一飲即通. 始終卵磷脂 ...
食卵磷脂真係懶啲都唔得㗎,食少一日就開始塞可能我一邊啲乳腺較幼,成日都塞嗰邊我食完樽卵磷脂宜家隔幾日食通乳寶好過

大宅

通草都得

大宅

2021勳章

原帖由 kiuchi314 於 12-09-05 發表

係呀, 要快ge話, 卵磷脂係差d. 我問過幾個fd, 佢地話通乳寶一飲即通. 始終卵磷脂 ...
睇到最尾果句忍唔住狂笑!我阿媽仲問我點解泵奶都咁好笑

別墅

Thanks

大宅

引用:Quote:原帖由+kiuchi314+於+12-09-04+發表

原帖由 myBBanson 於 12-09-05 發表
我食卵磷脂成十日都冇好轉,萬0 sales話要長期食。遠水不能救近火,即刻買通乳寶,食左兩次已鬆晒。
我係ma ...
你係平郵定快,我今朝上綱買話寄來屋企是平郵,唔肯定幾時寄到,

大宅

我食果d係粉狀,有機大豆卵磷脂,加起飲料一齊飲的,懷孕時就開始飲啦。起專賣健康產品的地方買。

別墅

引用:通草都得

原帖由 babylovess 於 12-12-10 發表
通草都得
請問通草要點煲,每次落幾多度?thx

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊