親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

晨早由沙田去機場, 撘的士要幾銀?

想請教大家, 我係沙田市中心區,如果要6點左右到機場可以撘mee車呢?
如果撘的士(未計折)大約要幾多錢呢?
真係大鄉里出城,下星期要撘早機(8點起飛)去北京, 平時撘A41大約要一個鐘, 但我見時間表話頭班車開5:30至6:00, 黎到我度(沙田市中心)最快都近6點, 到機場豈不是成7點?
機場快線開6點幾, 去到都係近7點,唔知會唔會好趕?
我問過call車D Van仔, 沙田去機場要$240,諗諗下不如撘7折的士仲好.

希望大家可以比意見我, thanks

男爵府

Re: 晨早由沙田去機場, 撘的士要幾銀?

我由馬鞍山坐紅的到機場要$260(8折及加隧道費),沙田坐應該平D。

伯爵府

好媽媽勳章

我坐過8折的
220連所有隧道費

公爵府

好媽媽勳章

我之前同朋友問過大圍去機場 $180 (包晒)

我唸沙田貴多 $30-40 左右

大宅

Chris,
馬鞍山我call綠的,$220全包.

其實A41頭班5:30,應趕到.
我搭開A41P,MOS去機場都是1hr,你由沙田出,一直去機場,無理由要1hr.8點機,7點到都OK.當然,call 的舒服很多.有細路就無謂趕,淨大人可以趕一趕,慳D :mrgreen:

伯爵府

好媽媽勳章

好似有D 7折的士OVER$250.-係收六折的喎.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

男爵府

Dear All,

請問那裡 call 全包、7 or8折的士,可否pm資料俾我?

Thanks in advance.

大宅

Hi Maggie3493,

Can you PM me the phone no. of green taxi? I just have the red one. Thank you!

複式洋房

可唔可以都pm 電話號碼俾我. 因這星期六要去tokyo. Thank you!
大小姐自拍照. :-o :-D ;-)

侯爵府

if no child, take A41 should be okay. I used to take A41 even taking 8:00am departure flight. I will go to BJ on Tue also by 8:05 KA flight. I will take A41 as before.

民房

Maggie3493,
could you send me about a green taxi no. to me!
e-mail:[email protected]

複式洋房

多謝大家的意見,我一條友去, 都係撘A41算, 大啦啦兩舊水夠係北京食一飧. Thansks !

複式洋房

baldheadcat 寫道:
想請教大家, 我係沙田市中心區,如果要6點左右到機場可以撘mee車呢?
如果撘的士(未計折)大約要幾多錢呢?
真係大鄉里出城,下星期要撘早機(8點起飛)去北京, 平時撘A41大約要一個鐘, 但我見時間表話頭班車開5:30至6:00, 黎到我度(沙田市中心)最快都近6點, 到機場豈不是成7點?
機場快線開6點幾, 去到都係近7點,唔知會唔會好趕?
我問過call車D Van仔, 沙田去機場要$240,諗諗下不如撘7折的士仲好.

希望大家可以比意見我, thanks

你可以搭 N42 通宵線,資料如下︰
http://www.kmb.hk/chinese.php?page=search&prog=route_no.php&route_no=N42&bound=1&select_from=07D&select_to=02B

男爵府

Maggie3493,

綠的$220全包抵過搭紅的,綠的有D路唔行得,我仲以為紅的會好D,麻煩你可以PM我綠的資料嘛,謝謝!

首頁

尾頁

跳至