自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

做左laser的朋友,可否給些意見

Hi,
我已經戴左眼鏡好多年啦!而家一隻眼七百幾度近視,另一隻五百幾o兩隻都百幾度散光.好想唔使再除左眼鏡就セ都睇唔到.想做lasik.但我又好膽小,怕會有併發正,又或者會盲!!!
做左laser的朋友,可否給些意見.

大宅

Re: 做左laser的朋友,可否給些意見

我老公個幾禮拜前做左laser, 依家對眼康復得好好, 不過夜晚就比日頭差少少, 佢日頭嘅視力已經等於無近視, 如果你想知多啲可以pm俾我, 佢做手術前要聽個講座, 同埋要做評估, 我可以話俾你知個醫生嘅detail!

伯爵府

2022勳章 牛年勳章 2021勳章

我做左Lasik快四年了,暫時都沒有併發症。

未做之前我都有800度近視,300+散光。
而家我有番幾十度散光,最主要可能係我夜睡和對電腦太多。
日間(夠光)視力不錯,晚間(或燈暗的環境)會差d!

搵個有口碑的醫生和醫院,依足吩咐,唔駛驚的!
做手術前會先check清楚你眼膜夠不夠厚做,有麻醉藥滴眼,和有少少鎮靜劑給你,都幾安全!

我覺得lasik幾好,幫我唔駛再載contact lens受苦。

子爵府

最近養和新買左隻機, 比以前的更加安全先進, 可去聽下講座, 7,8年前我在港安做, 而家都so far so good.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我想請問,我同事同我講,激光矯視只可以醫近視,但散光就無得做,不過聽你地咁擴擴似乎又唔係喎!究激光矯視可唔可以改善埋散光?

洋房

謝謝你們的回應,•咁我就放心去做啦.
其實我打算去香港眼科中心找胡醫生做.佢都好多年經驗.
我阿姨同妹都找佢做左.只不過係我膽小,又有個仔.你知啦.
做媽媽都要小心自己健康.唔係照顧唔到仔仔嘛.
thanks again

子爵府

我都是做左一年多一個月既激光,幾好呀...無後遺症!!我係St. Paul醫院做既,無搵的指定醫生架,只係當時聽講座,就係個位啦,真係講緣份啦,當日去做時的確係好驚,驚到流淚不過做既過程係驚到唔敢動,但只係十分鐘左右掛,之後要搵個人陪你走架,雖然睇到野既但係都係朦朦地,過了幾個鐘後休息,一開眼就好清楚,個種感覺好開心,驚都抵!!!如果有人有心想做不妨留言給我,我給你醫生名稱!!!

別墅

我都做了laser一年多, 只是有眼乾的情況出現, 但勤drop眼藥水滋潤眼睛, 是沒有問題的, 最重要做了laser後要保護眼睛,出街時有強烈太陽時最好戴太陽眼鏡

大宅

dear ivan mum and mickey,
can you pls kindly pm the details to me. i wanted to do it for many years. the problem is i have to take care my children and i have no relatives who can bring me home. my maid need to watch the kids mah, then how leh. i am thinking how abt call my friend's 'known taxi driver' to send me home. but how to ask him to come up and pick me up leh.....you get what i mean?
tks in adv.

大宅

Dear 123,
I did it in October last year. If you really don't have anyone to take you home, you can ask the known-taxi-driver to wait at hospital front door after your operation, or ask him to park his taxi and call you and come up to pick you up.

In fact, right after I did my operation, I could see quite clearly already. You just need to wear a pair of colourless eye mask and avoid looking at strong light, otherwise you will be fine. If you are still worried, you can rest in the hospital for a while, until you feel good enough to go.

It is really worth doing. I am very happy with my eyesight now, especially when I am expecting my baby this summer and I don't want to rely on my spectacles/ contact lens any more.

侯爵府

doublei 寫道:
Dear 123,
I did it in October last year. If you really don't have anyone to take you home, you can ask the known-taxi-driver to wait at hospital front door after your operation, or ask him to park his taxi and call you and come up to pick you up.

In fact, right after I did my operation, I could see quite clearly already. You just need to wear a pair of colourless eye mask and avoid looking at strong light, otherwise you will be fine. If you are still worried, you can rest in the hospital for a while, until you feel good enough to go.

It is really worth doing. I am very happy with my eyesight now, especially when I am expecting my baby this summer and I don't want to rely on my spectacles/ contact lens any more.

Doublei,

Where did you have your lasik, can you pm me the details like which hospital, doctor's name and how much did you spent? Many thanks!

複式洋房

Hi Doublei,

I am also interested in it. Could you pls pm me the detials as well about which hospital, doctor name and $$, many thx
jllulu 寫道:
[quote]
doublei 寫道:
Dear 123,

Doublei,

Where did you have your lasik, can you pm me the details like which hospital, doctor's name and how much did you spent? Many thanks![/quote]

伯爵府

小路 寫道:
我想請問,我同事同我講,激光矯視只可以醫近視,但散光就無得做,不過聽你地咁擴擴似乎又唔係喎!究激光矯視可唔可以改善埋散光?

近視、散光都可以做lasik矯正,暫時係老花仲未有得做。
所以,要做就早d做,唔係有老花果時一樣要戴眼鏡,

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

好多謝你解答到我問題呀!其實唔係我諗住做,係我諗定第時幫我個女做,佢就黎15歲,300百幾度近視,又有散光,我諗住等佢過左18歲之後做,但我同事話有散光無得做,所以我想知清楚Do者!有得做就好啦!!唔該晒!!我都唔想個女成日要戴眼鏡呀!
virgokaren 寫道:
近視、散光都可以做lasik矯正,暫時係老花仲未有得做。
所以,要做就早d做,唔係有老花果時一樣要戴眼鏡,

伯爵府

小路:

我記得好似話最好過左25歲至做 lasik,因為要等近視或散光度數穩定至係最佳效果。

不過時代進步,過多三年可能又有更新的矯視方法了!
暫時叫你囡囡好好保護對靈魂之窗先啦!

首頁

尾頁

跳至