跳至
[屯門區] 保玄一問

首頁

尾頁

大宅

想了解保玄多D,如=:學鸟費課外活動夕老師有愛心嗎?等N有冇嫁姐妹可分享口(
ありがとう!!!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都好想知, 因為佢地無開放日...

我見佢地師資好似麻麻, 只有67%有cert. ed.

而且教師大部分只有0-4年經驗...

我見其他津小, 有d個個都讀過cert. ed., 即使不是個個讀過, 都起碼有9x%讀過

珍珠宮

回覆:bbkiki1991 的帖子

學費$9900一年,可能屯門區只有一間直資,所以很受歡迎,其實單純以直資而言,和其他直資比較,圓玄師資和派位都不怎理想。

珍珠宮

回覆:l_wingwing 的帖子

一般學校,教師入職有degree都會要求在一年內補讀cert ed

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

lovebbb 發表於 12-9-16 00:05
學費$9900一年,可能屯門區只有一間直資,所以很受歡迎,其實單純以直資而言,和其他直資比較,圓玄師資和 ...
係呀, 我在教育王國個邊, 聽到有d人話而家新校長不是太好..又話學校行政好亂...

別墅

回覆 l_wingwing 的帖子

我有去圓玄聽簡介會,老師比我感覺在教學方面經驗好淺, 唔系話佢地學識唔夠, 而系覺得佢地好難控制頑皮學生 , 做老師在呢方面都不可少 , 對小朋友心理/心路都要有一定了解及有對應方法!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

SUKHANJENNY 發表於 12-9-19 10:35
回覆 l_wingwing 的帖子

我有去圓玄聽簡介會,老師比我感覺在教學方面經驗好淺, 唔系話佢地學識唔夠, 而系 ...
同意, 你有無睇過學校概覽2012? 見佢地老師資歷大部分係0-4年, 真係好淺! 我見其他學校都無佢地咁"嫩"! 而且得60幾個巴仙的老師有cert ed...雖然話可以繼續進修, 但呢個moment就真係無lor!

anyway我都係報左名先, 睇下in完點先算, 或者佢唔收我呢

首頁

尾頁

跳至