烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

新手一齊 DIY 麵包

: 同步進行自家制作
: 各自找資料,互相交流心得
: 用手搓麵糰,不靠電動器材 (都幾貴,成二千九百元一座)

四月進行

<<好心急....希望快D有人回應啦>>

[img align=right]http://www.iconbazaar.com/food/bread01.gif[/img][img align=right]http://www.iconbazaar.com/food/croissant01.gif[/img][img align=right]http://www.iconbazaar.com/food/bread02.gif[/img]

大宅

Re: 徵: 有冇人同我一齊 DIY 麵包

我地好多媽咪都已經係 DIY 整麵包架喎

你入去 honney 既我的製成品睇下啦 !!

男爵府

天天媽咪,
我都好中意整包包,係出面學過下....我都想try try 自家制作!!!
幾時start??

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章

I've very interest, pls pm to me, Thanks!!

大宅

係咪搵一個地方一班人一齊整麵包? 如是, 我都有興趣啊!
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

男爵府

康仔媽咪:hello~

天天媽咪:
我都有興趣啊!
日期時間地點???

複式洋房

I am interested too. PM me please!
康仔媽咪 寫道:
係咪搵一個地方一班人一齊整麵包? 如是, 我都有興趣啊!

男爵府

好開心你地既回應

Thanks for monkeyyyy 既 information

己PM 康仔媽咪/popoivman/evaclw

男爵府

法子 & kkyyho ~ :

wave:

1) 我地首先選一個食講
2) 準備材料,並每人份量/,控制時間/都一樣
3) 約好日子,未必要同一時間
4) 完成後作回報

大宅

我都未整過架, 可否比我參加呀?

廚藝天地

呢到好似幾好, 有無人一齊學呀?

男爵府

天天媽咪:我收唔到pm喎
天天媽咪 寫道:
好開心你地既回應

Thanks for monkeyyyy 既 information

己PM 康仔媽咪/popoivman/evaclw

男爵府

Aries媽咪~

妳都同我一樣係
好有興趣整野食

我想不到羅師傅有徒弟開舖教 cooking

妳話想參與一齊DIY 包包,就開始試下啦!

我想各人都準備好材料,然後在一星期內焗好做回報。

popoivman ~

請收PM

男爵府

Aries媽咪,
廚藝天地我學過,都ok架~
不過我地今次會"自家制",自己係屋企嘗試~
有冇興趣?

男爵府

天天媽,
我今次首次自家制,不如先選個比較簡單的飽飽作預習(如提子飽飽,腸仔飽飽etc...)好嗎?
你們想先做甜/咸飽飽??
要用高??中??筋粉..??我見有d人話高,有d人話中都得?? ?-( ?-( ?-(

大宅

天天媽咪,

我都幾鐘意整嘢食架, 所以我會去廚藝天地學整麵包, 到時學識咗, 再同大家分享吓

男爵府

法子 ~

腸仔飽都好,就算出面唔食,裡面都有番條腸仔

好啦,開PM啦!

kkyyho, 妳 ready 未?

Aries媽咪 ~

學左要快D實習,唔明要問師傅
應該好快上手
幾多$一堂,一堂教幾多款包

水晶宮

天天媽咪
我岩岩買左個焗爐就係想學整麵包,
不過我之前無整過,乜都唔識,
多多指教

Aries
多謝你提供廚藝天地比我,
因我正搵緊係邊樹學整包,
想搵人教一教我,睇書睇到我頭暈
我報左名18/4上,一堂過$150幾低呀,
你一唔一齊呀.

男爵府

MMM888 ~

因我冇買攪粉機,所以手搓唔好食
妳地上堂要留意

男爵府

天媽,
ok,check PM

別墅

我都有興趣學呀, 我今日岩岩第一次整左"士乾", 我都想學整麵包, 請多多指教.

首頁

尾頁

跳至