跳至

首頁

尾頁

子爵府

英屬婦女島註BK分站~Part 3

各位美人�佳麗�靚媽&靚太,

又係開新嘅forum時間喇! 不過我今次懶呀, 唔link比大家喇, 如要查詢舊資料,請到自行到[size=large]Part 1 & Part 2 翻閱,以後再請大家繼續多多關照喇!

[size=medium]再早些的舊forum如下,歡迎查閱:

[size=large]NEW: Any UK educated mommy here! Let's chat!

等待驗證會員

Re: 英屬婦女島註BK分站~Part 3

我第一個入嚟報到~~~hehe

大宅

我第二個入嚟報到先
你哋約左9號見面啦,我這日來唔到見大家,真唔好意思,我這幾日在屯门住,我返咗香港兩個星期了,但還未習慣這裡的生活,每日都好忙碌,上星期去咗祈福住咗6日,我個女比蚊咬到死死下,請問大家知唔知有什麼消腫的方法呢?

子爵府

今日係清明節, 我地飲完茶後同lulu去咗草地玩, 搞到我而家都好攰呀!

唔知香港的媽咪們妳地今日又同小朋友去咗邊樹呢?:-P

Riko,
lulu佢而家睏覺算係好咗少少, 不過都係唔可以一覺睏天光呀:-( ! 同埋佢精力太旺盛喇, 而且而家越睏越少, 湊佢一日都好攞命架!

所以我真係好佩服 妳地呢d全職媽咪, 仲要一個湊2個, 真係少d EQ/耐性/心機及體力都唔得架!

禁止訪問

等待驗證會員

Yokongi 寫道:
我第二個入嚟報到先
你哋約左9號見面啦,我這日來唔到見大家,真唔好意思,我這幾日在屯门住,我返咗香港兩個星期了,但還未習慣這裡的生活,每日都好忙碌,上星期去咗祈福住咗6日,我個女比蚊咬到死死下,請問大家知唔知有什麼消腫的方法呢?

用冰敷吓得唔得呢

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都上黎報下到先

好耐無入黎!大家點呀?

子爵府

Gloria

你有 decision 未呀?

禁止訪問

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

wawa 寫道:
Gloria

你有 decision 未呀?

妳地搬屋速度咁快 我9號應該.....得。尋日行到腳、頭、手都痛!番到屋企琪琪又俾親戚同佢玩嚇到!又攰到....尋晚瞓時呢排午睡(尤其今日)我都鬧到真想我已有少少唔妥。喉嚨冇事算偷笑!真係 睇定啲琪琪有冇熱、攰度 先 :-x
但想問時間乜時候?我怕佢 又發癲
我女2001年1月8日QE出世  

子爵府

沙沙 & Gloria

yat 之前post 係part 2.

1ST REMINDER!!!

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

yatjeh 寫道:
各位香港的靚太們,

我同沙沙商討過喇, 不如今次gathering的地點晌青衣城好嗎?

地點 : 青衣城裡的意粉屋
時間 : 2:30pm意粉屋門口等, 先到先搵位
日期 : 本月9號 (星期日)

意粉屋的位置圖及網址

青衣意粉屋地點<----

子爵府

2nd REMINDER!!!

yatjeh 寫道:
各位香港的靚太們,

我同沙沙商討過喇, 不如今次gathering的地點晌青衣城好嗎?

地點 : 青衣城裡的意粉屋
時間 : 2:30pm意粉屋門口等, 先到先搵位
日期 : 本月9號 (星期日)

意粉屋的位置圖及網址

青衣意粉屋地點<----

子爵府

好攰呀, 我今晚OT到11:00PM..... 因為我聽日請咗假陪LULU參加佢學校的SPORTS DAY呀!

沙 & gloria,
係呀, 9號呀, 到時見啦!

等待驗證會員

yatjeh 寫道:
好攰呀, 我今晚OT到11:00PM..... 因為我聽日請咗假陪LULU參加佢學校的SPORTS DAY呀!

一姐,

記住幫 LULU 映多啲靚相呀

子爵府

yat

映多o的相返來,睇下Lulu o的肌肉, lulu係咪返埋今日放假啦, 朗謙返埋今日,今日佢地開easter party.

子爵府

cri

真係要問yat 先知幾多人, 我唸大連細都有12人咁上下.

禁止訪問

子爵府

今日個SPORTS DAY巳圓滿結束喇, 其實呢個運動日係比家長同小朋友一齊玩些遊戲, 玩夠8個就可以換取紀念金牌一面架喇! 等我遲D UPLOAD 今日精彩的照片同大家分享吓啦!

好喇, 都係時間統計一下9號出席人數先, 如有錯漏請自行收改, 請見諒!

WAWA + HUBBY + 朗謙 = 2大1小
YATEH + HUBBY + LULU = 2大1小
GLORIA + HUBBY + 琪琪 = 2大1小
CRICRI + 浩文 = 1大1小
沙沙 + 樺樺/桐桐 = 1大1小
ZENIA = 1大

即係.......9大5小共13位啦! 到時先到先等位吓.....

沙,
麻煩妳約埋/通知ZENIA喇, THX!

子爵府

wawa 寫道:
yat

映多o的相返來,睇下Lulu o的肌肉, lulu係咪返埋今日放假啦, 朗謙返埋今日,今日佢地開easter party.

wa,

唔係呀, 佢反而係返埋下星期先放假, 到24號先再返學呀! :-P

大宅

我剛看了這段新聞,真係我心酸:-(

廖 啟 智 與 陳 敏 兒 之 五 歲 大 幼 子 文 諾 早 年 患 上 血 癌 , 雖 然 去 年 九 月 進 行 骨 髓 移 植 手 術 , 可 是 上 個 月 再 次 復 發 , 於 周 三 ( 五 日 ) 凌 晨 一 時 十 五 分 於 威 爾 斯 親 王 醫 院 病 逝 。 失 去 兒 子 雖 然 傷 痛 , 但 智 叔 兩 夫 妻 樂 觀 地 面 對 , 敏 兒 說 : 「 我 好 開 心 , 我 個 仔 已 返 到 天 家 啦 ! 」

敏 兒 昨 晚 接 受 本 報 電 話 訪 問 時 語 氣 相 當 平 靜 , 透 露 諾 諾 離 開 時 只 是 辛 苦 了 一 段 短 時 間 , 十 分 安 詳 地 離 開 , 令 她 與 智 叔 都 很 感 恩 。 她 說 : 「 四 日 晚 見 諾 諾 有 辛 苦 , 呼 吸 有 急 同 氣 促 , 就 帶 佢 去 醫 院 , 佢 又 好 乖 , 肯 去 醫 院 , 我 同 智 叔 當 時 捉 住 佢 隻 手 , 一 路 唱 歌 一 路 祈 禱 , 突 然 個 仔 鬆 手 , 智 叔 發 現 話 個 仔 走 , 證 明 諾 諾 走 得 好 安 詳 , 呢 個 係 最 大 安 慰 。 」 她 只 當 諾 諾 移 民 , 大 家 只 是 暫 別 , 將 來 一 定 可 以 一 家 團 聚 。

最 後 美 麗 時 光
其 實 當 上 個 月 諾 諾 血 癌 復 發 , 智 叔 夫 婦 好 清 楚 知 道 換 骨 髓 已 是 最 後 絕 招 , 再 復 發 已 無 計 可 施 , 故 他 們 好 珍 惜 諾 諾 最 後 的 一 段 日 子 。 由 於 諾 諾 患 病 以 來 , 一 直 在 醫 院 接 受 隔 離 治 療 , 智 叔 與 敏 兒 曾 答 應 諾 諾 在 康 復 後 帶 他 周 圍 去 玩 , 兩 人 遂 把 握 這 段 最 後 時 光 , 帶 諾 諾 遊 覽 港 九 新 界 , 這 一 段 亦 是 諾 諾 短 暫 人 生 中 最 快 樂 之 日 子 。

敏 兒 說 : 「 好 記 得 有 一 日 同 個 仔 講 , 帶 佢 去 海 洋 公 園 玩 , 個 仔 嘴 角 笑 到 上 隻 耳 度 , 證 明 佢 真 係 好 開 心 , 佢 個 笑 容 令 我 永 世 難 忘 。 」 除 了 帶 諾 諾 去 玩 之 外 , 智 叔 與 敏 兒 最 急 的 就 是 安 排 諾 諾 洗 禮 , 而 諾 諾 亦 好 聽 話 , 洗 禮 時 好 清 楚 講 出 每 一 個 字 。

敏 兒 很 多 謝 外 界 所 有 認 識 與 不 認 識 的 人 , 在 這 段 日 子 關 心 他 們 一 家 。 他 們 已 安 排 於 本 月 廿 二 日 在 九 龍 城 浸 信 會 為 諾 諾 進 行 安 息 禮 拜 , 隨 即 到 鑽 石 山 火 葬 場 進 行 火 化 。

照 出 席 頒 獎 禮
而 智 叔 昨 日 在 電 話 中 亦 顯 得 相 當 平 靜 , 他 表 示 好 難 忘 諾 諾 , 諾 諾 已 成 為 他 心 中 的 一 部 分 。 智 叔 憑 《 殺 破 狼 》 角 逐 金 像 獎 「 最 佳 男 配 角 」 , 他 說 : 「 人 家 尊 重 我 , 我 都 尊 重 佢 。 」 故 會 出 席 頒 獎 禮 。

此 外 , 昨 日 有 位 與 諾 諾 同 病 房 之 小 朋 友 的 媽 咪 , 傳 真 到 電 台 節 目 《 瘋 show 快 活 人 》 , 稱 讚 智 叔 一 家 好 勇 敢 , 對 其 他 病 人 之 家 人 起 到 一 個 好 大 鼓 勵 作 用 。

首頁

尾頁

跳至