派對情報

跳至

首頁

尾頁

洋房

同bb慶祝1歲生日,用$1xxx,你會選一家三口去disney hotal+玩,還是去m記開party呢?

a)正日一家三口去disney hotal+ disney,就自己+bb都會盡慶,又唔駛prepare party咁多野.
b)不是正日,去m記開party,就一大班人唔多感覺(都會開心),但有好多朋友有bb/child的,其實互不相識.自己來說,覺得同bb開左個生日會,因去disney唔係生日都去到.不過party 要prepare較多野,又未攪過又未去過,恐做漏做得不好.因多數bb較細,未適合game多,唔知party有咩可做?

總括,同樣洗費,1歲bb,那個較好.
請多多幫忙,感激萬分

洋房

Re: 同bb慶祝1歲生日,用$1xxx,你會選一家三口去disney hotal+玩,還是去m記開party呢?

其實2樣都可有可冇,
但小女1歲在M記開PARTY,雖然佢當時怎麽都冇玩,仲哭,但我党得值得,因為佢依家成曰找相部睇,津津有味,仲話好HAPPY,,,叫我佢4歲攪多1次,因為第一年生曰,我希望個個都為佢開心。
其實你話去DISNEY,佢一樣唔知係咩嘢?仲有好多人、我都驚排隊。
至於M記,你可以叫熟朋友及老爺,奶奶,呀媽,屋企人就得。母须之前预備嘢,M記有小禮物比小朋友的。話,幾HAPPY....

祝你BB.HAPPY BIRTHDAY.....

大宅

Re: 同bb慶祝1歲生日,用$1xxx,你會選一家三口去disney hotal+玩,還是去m記開party呢?

i prefer A) because one years old is too small,bb doesn't know firends and can't play game in the party.

別墅

其實你個bb咁細, 我會prefer b)多d, 因為佢去disney玩大人會好辛苦, 而且bb都未必會enjoy得到啦, 如果等佢大d, 我諗會好d囉!!!

我都有諗過今年帶我個仔仔(佢今年6嵗生日)去disney+hotel玩2日呀!!!我諗佢同我都會好開心

大宅

哈哈哈 ~~~ 我就會慳d
我會建議係屋企攪,反正都係唔識玩,唔記得,情願留番d 錢比佢大d再玩過,再開過party
我個女一歳嗰陣正日我選擇咗同佢去影樓影咗輯全家幅,
兩,三歳只係係屋企同佢攪。 到今年五歳會兩樣做齊,(因佢舊
年仲好驚唔敢出去玩遊戲) 加上佢地而家懂性,好多野都記得,
玩得,咁好似值d丫麻 hehe ...
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

洋房

我都覺得兩樣都麻麻地! 因為太細, 好似大人開心好多咁, 不如係屋企開啦! 又free d, 又平 d!!

複式洋房

I also feel that both ideas are not too good, coz your child is too young to enjoy Disneyland, furthermore you guys would be very tired. I celebrated my sons 1st birthday at home too. I went to buy some banners and decorated one small area with balloons. We only invited our close family members, but we took alot of photos, and when we look back at them now. I think they are very good memories.... :lol:

男爵府

好媽媽勳章

仔仔今年就黎5歲, 去朋友仔/同學仔m記生日會都好多次, 今年佢成日問我幾時幫佢搞, 我就話今年正日係星期五, 請人地都未必黎, 倒不如去disney食自助餐, 又有米奇等公仔一齊玩; 而下年係星期六+k3畢業, 下年先搞順便請同學仔寫埋記念冊.

仔仔1-4歲都係請家人係屋企食蛋糕加到會, 第一年我地都好雀躍要去邊樹開生日會, 後黎諗下照顧有一定困難(仔仔食人奶), 而且與家人慶祝係最好, 所以用左滿月酒收到既$$幫佢買左份讀書基金作為佢既禮物. ^_*

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個小朋友上個月提前在m記開生日會,而生日前一日就入住hollywood hotel, 正日就入disney玩,但因為佢係6歲生日,當然好happy.

但你小朋友1歲的話,我諗無論去邊慶祝都分別不大,但拍低的相片就會成為他日後長大的美好回憶,原來我1歲生日係在邊度邊度慶祝.

順便一提,若果生日是在五一黃金周期間,千萬唔好去disney.

洋房

俾我會選擇去m記開party啦....去disney都冇野岩佢玩...1歲咁細*

大宅

我曾經都因為呢個問題考慮左好多野
1.去m記開party,佢又冇咁多朋友仔,又係大人食野時間
2. 去一d專為bb開party既地方攪,有下限15個人左右,又冇咁多bb同佢玩
最後,我選擇左佢一歲生日果日帶佢去影樓影左一輯相,比佢做紀念,等佢大個可以睇返,你睇到果d相就係影樓照,影相之前就同佢去左冒險樂園玩車車,晚上就同佢切蛋糕,囝囝都已經好開心

我都係覺得等佢大個d先再帶佢去玩,佢會開心好多

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

一歲都係父母親友gathering啦,m記p記太多人睇住啦,bb可能會怕生保人,去啲club,close啲
想認識多啲屯門友

首頁

尾頁

跳至