嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地用緊咩野牌子"士的車"

我個仔就快14個月,好重,有26lbs 以上想問下有咩大而穩陣 o既士的車可以介紹下
thank you
*********************************************************************************************************************************************

男爵府

Re: 你地用緊咩野牌子"士的車"

我囡囡用緊黃鴨仔士的車,幾輕,訓得低;
以前用翠兒士的車,好穩陣,訓得低,不過幾重,但係好多人用!
如果唔係囡囡又重車又重,我又細粒,我諗可以用到5歲,因為見睹人地唔嫌重果d人都係推翠兒(baby star)去揍放學!
http://hk.myblog.yahoo.com/snowy-tsang
歡迎參觀~~雪雪 & 釨鏸's Blog

[IMG]http://i278.photobucket.com/albums/kk114/babymaggieleung/BBB.jpg[/IMG]

大宅

thank you, babymaggieleung

等我得閒去睇下先.
*********************************************************************************************************************************************

水晶宮

maggie,

我想問黃鴨仔士的車係咪好好用, 幾$, 有冇相可以睇吓呀, thx.

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我用mothercare ka!係重d, 不過好實正, 可以掛好多野都唔反車,底又有個籃

侯爵府

請問"士的車"係咪="BB車"?

別墅

我囡囡28磅用緊Infantasy,打開座位頗闊亦夠實淨,算幾輕(3.7kg有揹帶); 阿女話好舒服;不過車底冇籃要自己掛bb車袋!

男爵府

唔知 bb 幾大可以開始坐 "士的車" 呢? 唔該

洋房

我囝囝 12個月,都26lbs重,唔知Infantasy車仔最多可載至幾多磅,幾多錢及邊道有得buy, thanks!

子爵府

畀面勳章

I just bought babyland from Jusco, quite good
靖直樂天名聲留, 朗月高照映楊柳

男爵府

我用chicco !係重d.但好實正.唔會掛少少嘢就反車.車底又可以放到野

等待驗證會員

agnesbibi 寫道:
我個仔就快14個月,好重,有26lbs 以上想問下有咩大而穩陣 o既士的車可以介紹下
thank you

Mothercare既士的車比較扎實,可負重40磅,靈活易推

nan_nan,
當bb坐得穩,就可用士的車,但都要扣好安全帶喔 盡量揀些可訓底和有購物籃既士的車~

CT2Baby,
士的車=bb車 但可能功能比較簡單~

別墅

Infantasy車仔$580,响BeBeDream度買,可載至~35磅。
之前去荷x睇過士的車仔session(不是bb車session),全部載重量極低樣又唔靚;亦睇過架Katoji,只可載至~30磅;o3Baby Promote $699果架一時一樣(早前中文話可載至20kg,Eng則列15kg;話車重3.8kg,上網睇又變4.8kg);Mothercare 幾百元的車仔本身較重之餘載重量亦咁上下;可載至40磅的話起碼要買Mcclaren Triumph 千幾元以上既bb車 ,價錢貴之餘對我呢類加細碼媽咪來說難以揹起車仔抱住個女上落地鐵站條樓梯。
結果買咗Infantasy,對我囡囡呢類大b嚟講okay(阿女話好舒服),但如果細b的話則驚坐唔穩(前面冇圍欄)。此外車底冇藍需要用回之前bb車個掛袋。

joannayu 寫道:
我囝囝 12個月,都26lbs重,唔知Infantasy車仔最多可載至幾多磅,幾多錢及邊道有得buy, thanks!

複式洋房

bb車購物籃可去玩具反斗城買,好平
其實我到依家都靠自己搬車咋 個囡約30磅,士的車Maclaren QUEST約13磅,加埋手袋、bb用品袋...4x磅 我105磅 :-|

大宅

wing1186,

Maclaren 士的車好似幾重, 可以係邊度買, 幾多錢呀?
thanks~!

別墅

嘩,4x磅,你好厲害! 如果我知道有需要上落車/樓梯,就會乜都唔帶(至多帶杯水),但都已經好痛苦!

wing1186 寫道:
bb車購物籃可去玩具反斗城買,好平
其實我到依家都靠自己搬車咋 個囡約30磅,士的車Maclaren QUEST約13磅,加埋手袋、bb用品袋...4x磅 我105磅 :-|

複式洋房

agnesbibi,
Maclaren士的車可去Mothercare買,最輕果款4.xkg,呢個牌子可負重40磅

happypenguin,
我搬車因為去街搭地鐵一定要經過樓梯,避唔到架,所以局住上自己搬囉 以前果架8kg重,次次要等壯男經過幫手搬,仲尷尬呀

大宅

thanks!wing1186
wing1186 寫道:
agnesbibi,
Maclaren士的車可去Mothercare買,最輕果款4.xkg,呢個牌子可負重40磅

happypenguin,
我搬車因為去街搭地鐵一定要經過樓梯,避唔到架,所以局住上自己搬囉 以前果架8kg重,次次要等壯男經過幫手搬,仲尷尬呀

禁止訪問

大宅

我都係用quest,因我果個係大舊b!雖然唔係太輕,但好實淨,靈活!

首頁

尾頁

跳至