自由報料

跳至

首頁

尾頁

洋房

冰河世紀2

唔知好唔好睇, 有無人已經睇左喇

男爵府

Re: 冰河世紀2

我都想知,唔知3歲小朋友arm唔arm睇!因我未同過佢入戲院睇戲,想試下又驚佢冇耐性!

別墅

so..so...la.

My 3.5 yr.s old boy was more interested in the Popcorn than the movie.

He has seen ICE AGE1 (VCD) and is familiar with the 3 characters: Sid, Diego & Manfred.

Lots of elder kids (6+) laugh through the movie.

洋房

第1集同第2集有冇關連架?因為我冇睇過第1集呀..

男爵府

I watched with my 2 girls:4&2.5 years. they enjoyed it so much. the movie is very funny.

男爵府

我睇左第一集,第二集就未睇但聽講過內容.
第一集同第二集既故事未必有關連,
第一集係講(大象輝輝)(樹懶森仔)(劍齒虎大亞哥)
佢地三隻一齊護送一個小朋友去交番比佢爸爸,
而第二集仍然有佢地三個做主角,但故事係講,
冰河世紀後,一齊變回美好,但原來唔知邊度,
不斷溶雪,水不斷升高,所有動物都唔知會有大禍臨頭,
最後由(大象輝輝)(樹懶森仔)(劍齒虎大亞哥)
通知其它動物和逃亡等等...........係咁上下喇∼

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我買左門票, 明天同 3.5 yrs 囡囡, 老公去睇

公爵府

畀面勳章

今早剛看完, 好多家長同小朋友去看. 今次好多場面好剌激,而林氏兄弟配音好正. 我想都有第3集.

民房

我今朝去看早場 , 好多人呀 , 多數係一家大細 , 我只買到第4行位 , 我覺得好好看 , 小朋友笑得好開心 , 配音好好 , d動物好可愛。

伯爵府

醒目開學勳章

我今早都睇左, 好好睇, 好好笑, 大人小朋友都o岩睇~
http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

男爵府

我覺得一D都唔好睇,海底奇兵,超人特攻隊就好睇,可能我無晒童真都唔定

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

I will go to watch this film on next mondy w/ my daughter. Hope we enjoy!!

男爵府

環保接龍勳章

BB車 寫道:
我今朝去看早場 , 好多人呀 , 多數係一家大細 , 我只買到第4行位 , 我覺得好好看 , 小朋友笑得好開心 , 配音好好 , d動物好可愛。

我今日同個仔 都睇
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我覺得比第 1 集,無甘好睇, 而我囡囡喜歡( 四眼雞丁)多好多

大宅

我地琴晚全家都睇左喇...都幾好睇..幾好笑...幾緊張...我個仔3歲幾佢就好鍾意睇(不過我覺得有某d對白同動作較為粗魯左少少)但整體都幾好睇都好笑 )

大宅

BOBO128 寫道:
我覺得比第 1 集,無甘好睇, 而我囡囡喜歡( 四眼雞丁)多好多

完全一樣,我個人就覺得麻麻地,
不過今期復活節無物選擇o者,
而且配音都幾本地口語有少少教壞細路仔咁
又無物教育意識,卡通片一套無物特別羅
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

別墅

幾好笑, 但係 d 對白粗俗左 d, 唔係咁適合小朋友睇.

別墅

非常好睇, 我個女第一次睇完一套戲睇到話要再入戲院睇多次, 多數係話等碟出要我買比佢, 你諗吓佢有幾鐘意睇呢套

禁止訪問

民房

Agree, 我覺得第 1 集好睇D, anyway it is still a good movie. Even my youngest kid (2 yr 9 mths) liked it.

ysmhkg 寫道:
幾好笑, 但係 d 對白粗俗左 d, ------.

首頁

尾頁

跳至