爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

想送個鬚刨俾老公有無推介呀?

大宅

回覆:Bduckduck 的帖子

電鬚刨?

別墅

菲利浦! 無得頂!
鬍鬚多就3頭, 我就鍾意輕便, 我用雙刀頭, 細細個果部!
用作10年了, 換過兩次刀!

P.S.買Razor其實Schick好過Gillet, 但係無計, 吉列有摩連奴, Schick無!所以平D好D都唔係咁多人用! 推介: Schick Quad Platinum

大宅

引用:菲利浦!+無得頂!鬍鬚多就3頭,+我就鍾意

原帖由 MC-煎 於 12-09-25 發表
菲利浦! 無得頂!
鬍鬚多就3頭, 我就鍾意輕便, 我用雙刀頭, 細細個果部!
用作10年了, 換過兩次刀!
菲利浦邊款好呀~ thanks

別墅

Bduckduck 發表於 12-9-25 23:05
菲利浦邊款好呀~ thanks
3刀頭款款差唔多!
睇自己需要啦!
有D直接水洗, 有D唔係!
電器呢家野, 越多優點同Function就越短命!
不過Phillips短極都5-6年,夠玩啦!
買1200蚊左右已經好掂!

大宅

回覆 Bduckduck 的帖子

仲有, 你老公有無用開邊隻品牌? 買佢用開o個隻品牌, 但高級o的o旣型號, 應該好穩陣.

複式洋房

I only use Braun. They r the best over all especially u need to shave twice a day.

Papa2000  I use Braun too.    發表於 12-9-26 14:33

大宅

回覆:請推介鬚刨~

唔該晒咁多位~ sales 哥哥游說我買兩隻刀頭咁究竟買三個圓型刀頭好定兩個平刀頭好?

大宅

我用過 Philips, Braun 同 Panasonic.

Philips 剃唔清, 幾多個圓形刀頭只影響剃幾耐, 少o的圓形刀頭就要剃耐o的. 但圓形刀頭多, 到清潔時又要耐o的. Philips 兩刀頭, 三刀頭我都用過. Philips 電鬚刨剃o旣時候唔洗比壓力, 同埋剃得舒服 (不過剃唔乾淨). 要留意, Philips 有單層刀片同雙層刀片. 三刀頭多數係雙層刀片, 兩刀頭有好多係單層刀片. 單層刀片會剃得更加唔乾淨.

百靈剃得淨, 但剃o旣時候要比小小力. 舒服程度無 Philips 咁舒服 (但百靈剃得乾淨喎). 清潔時, 百靈容易o的.

Panasonic 同百靈o旣構造差不多. Philips 用旋轉刀頭, Panasonic 同百靈用左右搖動刀頭. 但 Panasonic 無百靈剃得o甘乾淨, 同 Panasonic 剃得最唔舒服.

大宅

好高學問喔

大宅

回覆 Bduckduck 的帖子

女士唔洗用, 所以好似好複雜. 我十幾歲剃到而家中年, 所以先知o甘多. (仲有剃刀無講.)
如果你地講化妝品, 我地一樣會摸不著頭腦....

男爵府

我鍾意用用 左右搖動刀頭,不過Panasxxx易壞,百x ok。

別墅

I tried Philips(both 2 and 3 heads), Braun (series 3) and Panasonic.

Personally I prefer Panasonic and it can shave fast and clean if you know how to. Much faster than my Braun. Philips is OK but good one are quite overpriced.

大宅

百靈都唔錯。。。我果個都用左差不多五年。。。

大宅

畀面勳章

百靈好呀!

大宅

Baurn

大宅

我果個係PANASONIC, 用左5-6年, 依家舊電死死地, 剃2次就要叉, 而且剃極都唔乾淨 (可能我一直無換過刀片啦)

近排想換過部, 睇過PHILIPS 3刀頭, 同埋BRAUN SERIES 7, 2部都係$2XXX, 心大心細唔知邊款好

我下巴&頸成日都剃唔乾淨

複式洋房

菲利浦
在北京工作真的好悶

複式洋房

o岩o岩在beecrazy團購 睇到一隻 好似好好 又唔貴:loveliness:

首頁

尾頁

跳至