嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

民房

在東涌MIDES買了個媽媽袋,買之前明明問過sales話可以洗,她清清楚楚說是放進水沉洗,但一洗就出事脫色,染到成果袋都是,拿回去理論個sales當然不認賬,左推右推,關人Q事,太不負責任!!!
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]

子爵府

虎到金來勳章

回覆:thomsonw 的帖子

呢隻牌子D嘢幾貴,點會媽媽袋唔洗得㗎?我買單肩combi媽媽袋好揹又唔甩色!

大宅

回覆:奉勸大家:MIDES賣的野好流,sales講過的又唔認,血本無歸!!!

裡面布標點寫?

複式洋房

回覆:奉勸大家:MIDES賣的野好流,sales講過的又唔認,血本無歸!!!

Should have washing label

珍珠宮

係咪顏色好深?浸得耐係會醃色!

男爵府

唔好講媽媽袋,我之前買過件衫有紅白藍三色,絕對無浸過,手洗完染晒紅,無著過send返去check,hold左我件衫好耐催佢想換其他同價淺色/退款,bb大得快一係換一係退錢無聲無氣想點!佢地廢話話唔係叫甩色叫脫色!

洗返甩俾我,我返黎一洗又染過,已經唔想side氣同佢地紏纏!咁既價錢買件甩色野連花園街貨仔都不如,話過永不幫襯!垃圾!

別墅

99個fd送左件湖水綠既衫比囝囝,手洗左兩次都甩色,仲染埋佢件白色底衫

大宅

Oh. 質地咁差架、咁BB咪日日食染色物料?

伯爵府

2018復活節勳章

oken 發表於 12-10-1 00:03
唔好講媽媽袋,我之前買過件衫有紅白藍三色,絕對無浸過,手洗完染晒紅,無著過send返去check,hold左我件衫 ...

我仲打算呢幾日放假去大手入定D冬季BB衫同睡袋,而家真係要諗清楚,多謝報料!!

wendy_ho  不如買hallmark啦,真係好好  發表於 12-10-4 15:30

伯爵府

我買左七、八件佢D初生衫仔Tim! 洗時真係要留意下先mouth:

每日都咁開心!!!

大宅

畀面勳章

我買咗佢啲美國綿和尚袍,quality ok wor

男爵府

美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

咁咪只有買淺色野mouth:

伯爵府

春季勳章

oken 發表於 12-10-1 00:03
唔好講媽媽袋,我之前買過件衫有紅白藍三色,絕對無浸過,手洗完染晒紅,無著過send返去check,hold左我件衫 ...

又唔係做賣布既, 邊識分你行內, 甩色同脫色, 有咩分別... mides話晒係賣bb野, 無論係甩色, 定叫脫色都接受唔到~~

男爵府

FiFi@2012 發表於 12-10-1 16:53
咁咪只有買淺色野
係..佢淺色野係OK..因為無色可甩..未出事前我買唔少...最主要係我唔滿意佢地既態度...學樓上MAMA話齋..我唔係做佢地果行..我鬼知你呢D叫乜色..我淨係知甩色...BB皮膚咁敏感...專做BB野根本唔應該發生...

我年幾前出過POST講呢件事的...

大宅

之前買張包被冇洗冇用已經爆線,mides d 野麻麻地

禁止訪問

水晶宮

bb初生時,我都幫襯唔少,紗巾汗巾手套連身衣內衣包被,深色淺色都有,洗好多次都無wor.

別墅

我以前做過下製衣。乜甩色(廣東話口語)唔係等如脫色(書面語,通常跟大陸就講脫色)咩?

男爵府

我之前買過佢d甲衣,洗幾次條領位就\"wear\"晒,仲差過花園街買嗰d,之後就無幫襯過。

大宅

死啦 我個Frd買左個睡袋比我bb
我都未洗 洗淺粉紅+白....會唔會搞到一韃韃架.....

首頁

尾頁

跳至