夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇人係旅行結婚? 可以分享下嗎?

個過程係點架? 係咪去旅行時結婚? 咁家人點算? 會唔會著婚莎? 分享下丫....

男爵府

Re: 有冇人係旅行結婚? 可以分享下嗎?

我唔係旅行結婚,以我的理解,是一切從簡,只註冊唔擺酒,最多一家人食一餐,然後一對新人就高高興興去渡蜜月,快靚正

伯爵府

好媽媽勳章

我都睇緊d旅行結婚既資料, 有d旅行社有package, 大約25000-30000去5日, 多數係關島, 夏威夷, 美國等等... 會著婚莎, 仲可以係個度影婚莎相, 行教堂.

大宅

我個人就唔係太鐘意旅行結婚,因為好似唔係禁大體…
我覺得結婚擺酒係好煩,但係呢0的禁難忘0既經歷好應該體驗0下喎…而且都係一個美好回憶0架…
我註冊同擺酒係分開,雖然錢同時間都用多一倍,但係好開心喎…
因為好似我註冊0既時候係第一次著婚紗,個感覺好興奮好緊張,而且又係第一次見到自己化到禁行妝,我老公話第一次見到我化完妝個樣變0左人妖呀,哈哈…
到1年後擺酒,今次著婚紗就無咩感覺,但係今次我叫老公著埋唐衫卜帽0黎接我,我就著裙褂兼戴埋鳳冠,好正好好玩,因為最攪笑就係首先我老公唔識將個紅色繡球綁0係心口,而係綁0左係肚0既位置,攪到影完相出0黎睇番先覺得個繡球好似綁到跌0左落肚臍位度…之後到老公同0的兄弟準備過我0的姊妹團時,0的遊戲環節又可以笑一大餐…跟住到我出0黎時,因為我戴0左鳳冠,感我媽咪0係房到拖我出0黎時,要老公幫我拉開0的珠仔,但係我老公唔識拉,場面俾攝影師拍低哂,睇番又笑一餐…到夜晚0係酒樓時,我老公一向都好細膽同好怕羞,佢第二日同我講番,原來佢0係進場時,驚到眼前一黑兼腦海一片空白,佢仲話如果唔係拖住我,實會即時暈低,哈哈…
其實仲有好多趣事,不過好難全部講出0黎,所以其實結婚擺酒係好開心0架…

首頁

尾頁

跳至