2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

听好多jm講話恥骨痛,請問邊個係恥骨呀??點解會痛嘅??

男爵府

回覆:恥骨

下體的那舊骨。因為懷孕後期hormone令盤骨開始放鬆同撐開。右上bb重量壓住恥骨,有部份jm會嚮落床同坐完起身果陣痛。。。都真係幾要命咖

男爵府

引用:下體的那舊骨。因為懷孕後期hormone令盤骨

原帖由 RockMusicLover 於 12-10-06 發表
下體的那舊骨。因為懷孕後期hormone令盤骨開始放鬆同撐開。右上bb重量壓住恥骨,有部份jm會嚮落床同坐完起 ...
會係痺定痛呀??

男爵府

引用:Quote:原帖由+RockMusicLover+於+12-10-06+

原帖由 pomuimui 於 12-10-07 發表
會係痺定痛呀??
我是痛的。。。

別墅

我也是痛的,動作要慢!

男爵府

RockMusicLover 發表於 12-10-6 23:47
下體的那舊骨。因為懷孕後期hormone令盤骨開始放鬆同撐開。右上bb重量壓住恥骨,有部份jm會嚮落床同坐完起 ...

係咪即係三角位?

男爵府

引用:Quote:原帖由+pomuimui+於+12-10-07+發表會

原帖由 RockMusicLover 於 12-10-07 發表
我是痛的。。。
我有時下陰有啲痺,但唔知係咩位

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係痛,要扶住床頭版先借力先落到床...

男爵府

回覆:pomuimui 的帖子

你陀得好好、好羨慕。
恥骨痛到落床好似條蟲咁,慢慢落床,轉身要用手一雙腳一隻腳咁抬,慢動作轉身,醫生話下盤"孕"帶鬆,所以痛,唔關有無做開運動事,瞓覺夾個cushion有時得有時唔得,陀到尾段,痛到覆診要坐輪椅,今胎我遲左痛,已覺得幸運,輪椅都借定左

男爵府

引用:你陀得好好、好羨慕。 恥骨痛到落床好似條

原帖由 methy 於 12-10-08 發表
你陀得好好、好羨慕。
恥骨痛到落床好似條蟲咁,慢慢落床,轉身要用手一雙腳一隻腳咁抬,慢動作轉身,醫生 ...
噤誇張??噤會早產的嘛??touchwood我又真係無你們講嘅恥痛喎!!無成因嫁?只係下盤韌帶問題而令到嫁??

男爵府

回覆 pomuimui 的帖子

就係咁誇張,不過呢種痛同早產又無開,不過最神奇係..一生完,完成唔痛。

男爵府

引用:回覆+pomuimui+的帖子 就係咁誇張,不過呢

原帖由 methy 於 12-10-08 發表
回覆 pomuimui 的帖子

就係咁誇張,不過呢種痛同早產又無開,不過最神奇係..一生完,完成唔痛。 ...
噤你唯有忍耐多2個月啦

禁止訪問

複式洋房

我呢兩日瞓醒起身,同坐完起身都超勁痛,仲伸延去大腿骨!之後行一陣好少少,但都keep住痛,只係無啱啱起身果下咁痛
想問下知唔知係咪會咁樣落去直到生?開始痛就唔會停止?仲要捱多2個月...

首頁

尾頁

跳至