論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

平曰只得我和九歲女女晚餐,你地會叫工人和你們在廳同枱吃飯嗎?還是叫她在廚房吃飯?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

分一份飯餸比佢,佢响廚房食...
唔係尊唔尊重的問題,而係佢會自在一點...
坦白講,我都唔希望餐餐都對住自己老細開飯的

大宅

回覆:工人同枱吃飯?

得我一個食都會分開食,佢都唔會想同你一齊食,餸我會係未開飯前分好比佢,唔會要佢食餸尾,但最後既餸尾會留比佢第二日午餐

wcpcelia  agree,飯餸都係我夾比佢的  發表於 12-10-7 13:34

男爵府

回覆:yiu_mimi 的帖子

我會問佢之前上一顧主有冇同枱食 ,如有就一齊食,如冇問佢想唔想。

珍珠宮

引用:分一份飯餸比佢,佢响廚房食...唔係尊唔尊

原帖由 wcpcelia 於 12-10-07 發表
坦白講,我都唔希望餐餐都對住自 ...
Thx!

珍珠宮

回覆:0723mama 的帖子

Thx

複式洋房

我地-齊食用工筷,以免佢係飯餸加料。

子爵府

回覆 0723mama 的帖子

你工人真係乖吖!好羨慕。我地嘅餸尾工人絕對唔食,講過都一樣唔食,淨係熱番之後單獨一碟端俾我地食,頗有自尊。

珍珠宮

分開食,煮好飯就會分餸給她,一份是晚餐,另一份是第二天的午餐,不會要她吃餸尾。

侯爵府

Never 一齊食,我地從不會比工人食餸尾,煑完會留起佢地後廚房食,我地係開放式廚房

男爵府

工人姐姐同我地同枱食喔。老公第二日要帶飯的話就先盛起。剩下的一齊食,姐姐唔好意思夾的話,我會開聲叫她食,因為不留剩菜,所以晚晚要一起食清光!如果煮多左,姐姐也會留返第二日食。

大宅

之前用左2個工人,4年都係分開食。
不過依家岩岩新工人到,嘗試一齊食。
唔想小朋友覺得佢係工人,小朋友開始大,希望佢會尊重多啲工人,同鐘意工人。

大宅

我D會一齊食,食勿也她都有份食。

禁止訪問

子爵府

引用:分一份飯餸比佢,佢响廚房食...唔係尊唔尊

原帖由 wcpcelia 於 12-10-07 發表
坦白講,我都唔希望餐餐都對住自 ...

首頁

尾頁

跳至