嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb成日流鼻血....

囡囡差不多22個月,
歲半開始差唔多隔個星期都流一、兩次鼻血,
有時半夜訓訓吓(趴o係度訓)都會流鼻血,

雖然有時見佢係自己r損同捽個鼻,
但係好多時都係無la la流o既,
咁有冇問題呢?
bb仔鼻哥係咪特別容易流鼻血?
還是曾經跌傷過(因為係工人湊,驚佢跌過bb但係冇同我講)
Honeybaby Yan Yan

男爵府

牛年勳章 2021勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: bb成日流鼻血....

me too
都流咗個幾星期(晚晚) :-( :-(
係政府排ent要到下個月先有得睇.
如果仲係咁流(晚晚流), 係唔係可以睇急症?
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

伯爵府

我細個時都係流鼻血流得好密的, 媽帶我去睇醫生, 都係話我鼻lim膜比其他bb薄, 所以成日無lala流鼻血.

唔駛怕ge, 大大下就會改善, 取緊要及時同bb止血就得.
該用戶已被刪除

複式洋房

謝謝各位媽咪的回應啊!

有時見囡囡流好多血,
佢仲一手咁捽開成面都係血,
真係好恐怖嫁,
所以係好心痛,
「乙水」佢食多多嘢都補唔番 :-(
Honeybaby Yan Yan

大宅

如果擔心, 不如 bring bb 睇私家耳鼻喉科, 政府 doctor 次次唔同, 好難跟進

首頁

尾頁

跳至