母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

頭10分鐘左右佢都好安定感啜, 但之後就開始發皮氣, 又推開我, 又喊晒, 又灣晒腰係感扭, 我再按個胸係有奶出緊, 我再放佢埋身啜, 啜唔夠一分鐘佢又黎料...重複兩邊都係感
我見佢推開我禁多次, 唔知係食得夠唔想要? 定係佢啜唔倒而發皮氣?
如果佢食唔夠, 係唔燧應該一直長扭唔會收聲因為佢肚餓架嗎...但係我放翻佢落床再比個安撫奶咀佢, 佢就好快瞓得著...之後醒翻又唔會好扭肚餓架啵...感即係食得夠嗎???
但係我唔明, bb食得夠係自然離口會好滿足架嗎...但我呀b佢感樣發皮氣推開我又係代表咩呢??
我好煩惱呀 我老公佢好支持我餵人奶架, 但係見倒佢有感既表現, 佢開始動搖啦...岩岩果餐佢已經問我呀b係唔係唔夠飽...
我好難得先有機會比呀b埋身食奶...我真係唔想放棄呀...我要點做好呀???
HELP...............................
呀B你要加油呀!! 爸爸媽媽點都會係你身邊支持你!! 你好叻架!!

伯爵府

食得夠唔夠係睇全日的濕片份量.

你會唔會d奶出得太急, bb 食唔到所以推開你??
如是, 試下上身向後, 等d 奶出慢d啦

大宅

回覆:其實佢食得夠唔夠架..............

有時阿b咁,你可以掃下風風先再俾佢啜

大宅

環保接龍勳章

夠唔夠只有睇片片,佢推開你可能係食夠,只想啜下瞓 ! 如果片片真的夠,你就真係要大返你老公喇,咪鬼咩都唔知就話亞B唔飽!!!
我個女當年都係咁,臨到最尾個餐奶 (11PM)就癲,不過係隔晚(因為我好傻堅守每餐只食一邊,一日食11次),總之餵左面就癲左,捲出捲入,痛都我死,後來我明白係我左面奶多過右面好多,食夠了就想SLEEP,又想啜,又唔想食奶,就發忟!

大宅

回覆 venusmax 的帖子

可能頂住落唔到格,同佢掃下風,我個女都會咁,佢er咗就會順晒

子爵府

會唔會有扭眼瞓?

我仔都係, 通常臨瞓果餐, 啜啜下, 打我, 踢我, 咬住我扯...

我習慣左之後, 唔理佢, 攬實佢, 一分鐘度之後, 瞓左.

如果唔係啜住呢? 有時會大喊, 喊兩聲, 又立即瞓左.

子爵府

回覆 venusmax 的帖子

同我個囡完全一模一樣! 大約差唔多兩個月時開始到而家差唔多三個月了,都係咁。好準時,10分鐘,唔多唔少, 兩邊如是,一定開始扭。我唔係富媽所以我估未必係出奶急。 之前有jm教係扭眼訓, 似似地,因為夜晚係扭得最勁。 我會同佢換邊,另一邊又係10分鐘又咁。 我見佢都食左廿分鐘,就唔再比佢食。 幫佢掃風um佢訓, 多數都成功。 我見佢又訓得著,仲訓過夜,尿片又好似夠,又有重,咁就過左成個月了。其實我諗成日咁多餐都扭就未必只係眼訓,因為餵泵奶佢食晒4安都唔會郁來郁去,我都唔知點好。

你試下餵夠時間就比奶咀um 佢訓睇下得唔得。 我係抱住佢把奶咀放係自已乳頭個位。 真係好擔心就泵出來餵,make sure 佢食得夠你會安心少少。 總之try your best,唔好咁大壓力啦。 一齊加油呀。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊