美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我系上年9月join團購,去了一間叫“美X源 Bexuty Solxtion”的美容院做胸treatment。當時我是第一次join,加上我的胸真的很唔ok,好易就比她們sell到了。差不多我次次去,都比她們sell到無還手之力。
後來有段時間沒去,因為去親都sell,個胸又變差了。再去,又狂sell。。。如是者,我前前後後比了1X萬了。。。本來她們說,5年內都唔會再叫我買野,但系不夠兩個月,有開始sell我。最近幾次她們sell我都失敗,我同她們講,叫她們別再找什麽優惠,咁樣才停了幾個禮拜。上個月,又開始sell,話我的胸油用曬,所有treatment都要用胸油才能做,一支胸油880元,一個月,去4~5次,就能用掉1.X支100ml的胸油9個月用10支。我說,不可能啊,一次treatment用30ml嗎?她們說,因為做機,所以滲透得快,吸收得多。。。。我說,咁之後的treatment就不用胸油了,她們說,不能不用,效果不好。。。我說我沒錢,就算效果不好,只能這樣,不然就等我有錢了再來。。。跟著她們才放緩了hard sell,隔了2個禮拜又開始sell。。。我受夠啦~~~~~
但系。。。我仲有200part的吸胸機+60part的RF+其他。。。即是幾百part treatment...。如果所有treatment都要胸油,我計過,單單胸油,一個月起碼一千,還有treatment的價錢,起碼3千,即是差不多一千元一次treatment。。。點算啊?我唔想再加錢,但系唔加錢買胸油就不能完成所有treatment。。。那裡應該有10萬的。。。。所以我的卡數也供得很辛苦。。。。除了返工,還要補習,每個月的工資,差不多全部用來還卡數。。。可是,她們還是繼續想sell我。。。我點算啊?點樣可以用曬D次數又唔使再加錢?我就快連吃飯錢都沒有了。。。

男爵府

回覆:對付超級hard sell的美容院,點算好?美X源 Bexuty Solxtion

一開始已經錯。錯在自己心軟。要記住你係消費者,你俾$佢地開飯,絕對唔可以再俾佢地控制你。仲有唔好帶信用卡上去。唔好加胸油啦。做機都應該有效果。最重要同佢地直接講話唔洗,唔好怕。佢地就係sell過你一次成功之後咪係咁sell囉 搵水魚佢地最叻

ada0708    發表於 12-10-21 03:08

大宅

回覆:對付超級hard sell的美容院,點算好?美X源 Bexuty Solxtion

邊間店泔無良呀?如果係我,我直情電話號码都改埋,以後都唔再去,呢個係無底深談,的錢當係比班賤人汁藥

大宅

引用:我系上年9月join團購,去了一間叫“美X源+B

原帖由 0o小蘭o0 於 12-10-16 發表
我系上年9月join團購,去了一間叫“美X源 Bexuty Solxtion”的美容院做胸treatment。當時我是第一次join, ...
你係心軟的人,記住每次乜都吾帶上去!重有話俾佢聽我吾会買,你吾洗再講!

男爵府

係吖, 你心軟就乜card 同cash都唔好帶上去

大宅

isababy117 發表於 12-10-16 04:05
一開始已經錯。錯在自己心軟。要記住你係消費者,你俾$佢地開飯,絕對唔可以再俾佢地控制你。仲有唔好帶信 ...
系啊我真系好易心軟的。我之前試過,同她們說,不用油,直接光做機。一開始說不行,會沒效果。話主打就是胸油,不能不用。我話咁用自己帶來的胸油可以嗎?她們又說不行,公司規定,不可以用其他地方的胸油。我話,咁唯有我唔來一段時間,等我比較有返d錢再來。。。然後她們才開始猶豫,sell得無禁勁。
其實,系米真的可以唔買胸油都ok的?

大宅

janelee1975 發表於 12-10-16 04:06
邊間店泔無良呀?如果係我,我直情電話號码都改埋,以後都唔再去,呢個係無底深談,的錢當係比班賤人汁藥

...
但系,現在已經比了禁多錢。。。供樓首期都夠了啊。。。就咁唔要,真的好肉赤。。。

大宅

jjman983 發表於 12-10-16 08:00
係吖, 你心軟就乜card 同cash都唔好帶上去
我試過話d卡在家,她們會突登同我一起搭的士去我家樓下等我拿的。。。

ada0708    發表於 12-10-21 03:22

禁止訪問

大宅

自己買一隻胸油帶過去,做完即時帶返走,同埋唔好帶超過100蚊同D信用卡去。睇佢點,最緊要自己站硬

大宅

Candy122 發表於 12-10-16 09:46
自己買一隻胸油帶過去,做完即時帶返走,同埋唔好帶超過100蚊同D信用卡去。睇佢點,最緊要自己站硬

...
你意思系,自己在外面買支胸油嗎?我見她們平時用胸油,真的好像倒水咁倒。。。

男爵府

首先你做人不可以咁矛盾,愈做愈差仲愈買愈多?冇錢開飯仲碌卡?帶個硬淨d既fd陪你,叫佢地回水啦,treatment冇油做唔到落去同叫碟叉雞飯唔包飯冇分別,俾枝花生油過佢

大宅

misseleve 發表於 12-10-16 09:54
首先你做人不可以咁矛盾,愈做愈差仲愈買愈多?冇錢開飯仲碌卡?帶個硬淨d既fd陪你,叫佢地回水啦,treatme ...
其實效果系好的,所以才會再去。但系,如何可以拒絕買胸油地搞定d treatment?她們唔比我帶外面買的胸油。。。

珍珠宮

減齡達人勳章

一句冇錢,啲錢用晒買treatment,叫佢地用番美容院入面啲按摩油(一定有架,最多係cheap cheap個啲),話成效唔緊要,有機做已經好好。

禁止訪問

引用:Quote:jjman983+發表於+12-10-16+08:00+係

男爵府

0o小蘭o0 發表於 12-10-16 10:11
其實效果系好的,所以才會再去。但系,如何可以拒絕買胸油地搞定d treatment?她們唔比我帶外面買的胸油。 ...
企硬, 同佢拗點點解treatment有野係一定要用但係俾錢時又唔包,擺明陰人啦? 好似d大陸salon洗頭唔包洗頭水要你另外加錢買咁呀?人地都會有幾個價錢range既choice揀啦,佢依家係明焗你喎。
你問佢啦,既然係佢地冇辦法完成d treatment,叫佢地退返錢俾你,你唔做啦。d錢擺係佢公司run咁耐佢都賺夠啦。 可能佢就會有其他方案

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你太心軟了!!蝦都蝦死你啦!!!

大宅

引用:Quote:misseleve+發表於+12-10-16+09:54+首

原帖由 0o小蘭o0 於 12-10-16 發表
其實效果系好的,所以才會再去。但系,如何可以拒絕買胸油地搞定d treatment?她們唔比我帶外面買的胸油。 ...
我之前都係用Alqvimia油,用完都好吾慣用佢地免費嗰D油。但我同佢哋講我D錢買晒treatment 冇錢買油,請你mark在我個file上面,我係冇錢買油,吾駛再sell

禁止訪問

大宅

FennieMan 發表於 12-10-16 11:18
一句冇錢,啲錢用晒買treatment,叫佢地用番美容院入面啲按摩油(一定有架,最多係cheap cheap個啲),話成 ...
我有叫佢地用返美容院入面啲按摩油的, 我仲話, 再唔係, 用水都得的!~ 佢地話, 佢地只有一隻油, 沒有其他油可以按胸...

首頁
12345...6

尾頁

跳至