2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

阿女係1111bb...宜家先11months...
宜家又有左個幾月...edd: 25/6...mouth:
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

大宅

你好, 我大仔1107

大宅

陪月勳章

引用:你好,+我大仔1107

原帖由 ckcpooh 於 12-10-22 發表
你好, 我大仔1107
我都幾頭痕...阿女又未識行、未識講嘢,宜家嚟有...我都怕自己頂唔順...

18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

大宅

StevenYo 發表於 12-10-22 12:12
我都幾頭痕...阿女又未識行、未識講嘢,宜家嚟有...我都怕自己頂唔順...

...

其實我都早左ga, 明明諗住出年先再有第二個, 我都驚項唔順, 因為我有反工, 係反夜班, 早上湊完個仔, 再反工, 而家又第二個,都幾累,你係全職媽媽??

大宅

陪月勳章

引用:Quote:StevenYo+發表於+12-10-22+12:12+我

其實我都早左ga, 明明諗住出年先再有第二個, 我都驚項唔順, 因為我有反工, 係反夜班, 早上湊完個仔, 再反 ...
我在職媽媽啊......日頭返工夜晚湊女......

平時日頭就C6湊女的,但近日同C6發生大問題,趕左佢走....趕佢走前一日先發現有左....

宜家諗梗點樣一個養兩個...

大宅

StevenYo 發表於 12-10-22 14:21
我在職媽媽啊......日頭返工夜晚湊女......

平時日頭就C6湊女的,但近日同C6發生大問題,趕左佢走....趕佢 ...

會唔會解決到ga?? 始終都係2公婆, 而家仲有個細, 會唔會有屋企人幫你睇住女女先?? 一個養2個真係有壓力!!

大宅

你地好呀, 我大仔1105, 都係在職媽媽.... 啱啱今朝check 到bingo, edd 6月尾7月頭~

洋房

Hello^^ 我大女是1202架, 我都好怕辛苦>,<

大宅

amilaulau 發表於 12-10-22 15:05
你地好呀, 我大仔1105, 都係在職媽媽.... 啱啱今朝check 到bingo, edd 6月尾7月頭~

你好呀, 因為我係政府check ga, 所以都未知edd, 要等11月照oscar先準,我大仔照左osca改遲左1個月,預計係6月,好想快d知

大宅

polo0213 發表於 12-10-22 15:31
Hello^^ 我大女是1202架, 我都好怕辛苦>,<
嘩, 家姐12年,細B 13年, 好勁呀!!辛苦晒,媽媽

大宅

回覆 ckcpooh 的帖子

其實我都未睇e生, 剛check到有, 等遲幾日或照到閃閃時先去睇e生, 個預產期我上網check 架咋~

係呢你大仔1107, 咁細b出世邊個湊? 我仔1105, 而家返緊育嬰院, 婆婆接返/放學, 如果今次順利, 細b多數都係返埋育嬰院, 咁哥哥就返n班, 但bb一病婆婆就會好辛苦, 所以我都未敢同阿媽講住

大宅

amilaulau 發表於 12-10-22 16:26

其實我都未睇e生, 剛check到有, 等遲幾日或照到閃閃時先去睇e生, 個預產期我上網chec ...

我一直都係自己湊, 到時應該一個湊兩個啦, 但係好辛苦呀,夜晚又要反工, 唔訓晏覺又無精神, 我奶奶話幫我湊細B, 佢話我頂唔順就放細B係佢到訓, 我專心湊大, 我奶奶一直都話要等小朋友3歲入幼稚園, 所以我都唔會俾佢地讀n班, 但係又唔想俾奶奶湊, 因為之前大仔跟佢幾日, 細個時就困住佢係搖搖椅, 開電視就算, 而家大左,就由得佢咬野, 報紙都咬, 我唔係嬲佢, 但係小朋友唔教都要睇住佢啦,真係有少少接受唔到

大宅

回覆:ckcpooh 的帖子

老人家係咁,所以我prefer個仔返育嬰院,但都總有唔駛返學/病既日子,我都好担心

大宅

陪月勳章

引用:Quote:StevenYo+發表於+12-10-22+14:21+我

會唔會解決到ga?? 始終都係2公婆, 而家仲有個細, 會唔會有屋企人幫你睇住女女先?? 一個養2個真係有壓力!! ...
希望啦.......

大宅

陪月勳章

引用:回覆+ckcpooh+的帖子 其實我都未睇e生,+剛

原帖由 amilaulau 於 12-10-22 發表

其實我都未睇e生, 剛check到有, 等遲幾日或照到閃閃時先去睇e生, 個預產期我上網chec ...
我宜家都將阿女放育嬰院,但其實細b出世後,我覺得請工人化算過兩個一齊入嬰院......
奈何我屋企冇地方俾工人訓.......

大宅

陪月勳章

回覆:大家好!我又嚟報到了!!!

Btw....我都唔敢同屋企人講我又有左....! 一來大b仲細,二來我媽日日夜夜都叫我唔好再搞出人命......

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:StevenYo 的帖子

甘細的b,可放育嬰院???

詩篇32:7
你是我藏身之處,你必保佑我脫離苦難,以得救的樂歌四面環繞我。

26/10/2014 5W4D 0.6cm 胎襄
16/09/2014 Bingo

08/06/2013 出世拉
28/11/2012 11W4D 4.99cm Oscar 1.98mm
23/11/2012 10W6D 3.95cm BB跳杻腰舞
10/

大宅

陪月勳章

引用:甘細的b,可放育嬰院???

原帖由 bby0602 於 12-10-22 發表
甘細的b,可放育嬰院???
其實bb滿月就可以放.....

大宅

咦咁我好你少少個仔大你大b半年,我仔1出世畀工人湊但後黎發覺工人太縱阿仔所以就改左返育嬰院,你小朋返慣育嬰院,可能你唔會鐘意工人湊。我仔有pn 既下午班收左佢,但而家好可能為左細b睇下有無啲全日既收佢。咁婆婆照顧細b都方便啲~

大宅

StevenYo 發表於 12-10-22 21:30
Btw....我都唔敢同屋企人講我又有左....! 一來大b仲細,二來我媽日日夜夜都叫我唔好再搞出人命......

...
始終都係屋企人,講左有人照顧你呀,呢段時間有人幫輕下會好d,我都覺你請工人好d

首頁

尾頁

跳至