嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問bb去游水用邊隻防曬好?

如題,thx!

男爵府

Re: 請問bb去游水用邊隻防曬好?

I bought from Mothercare. Forgot the name, but it's yellow & orange on the outside of the tube.

複式洋房

我就買左chu chu SPF15 同 SPF30 兩支防晒,但係未用唔知好唔好!

男爵府

The one from Mothercare is SPF40, not oily and is absorbed quickly. Worth trying.

男爵府

平時落街玩用Chu Chu SPF15. 游水用Mustela SPF 50
該用戶已被刪除

別墅

我上次係sasa見到一只專門for bb防晒的,個sale 話市面上很少有for 嬰兒的防晒產品,我見個價錢都几貴,一支40ml 要成几舊水,沒有買,吾知好吾好用?

侯爵府

我係買chicco隻防晒, 依個假期同個仔outing 2日都係用佢,
真係幾好喎!

子爵府

我都條買chicco防曬俾囡囡用,佢仲有支曬後lotion,very good!

男爵府

我都係用chicco, SPF25係spray lotion都幾爽, SPF50係cream較杰身, 都有啲笠

男爵府

pandacat_bb 寫道:
我都係用chicco, SPF25係spray lotion都幾爽, SPF50係cream較杰身, 都有啲笠

請問SPF25.幾錢支.有幾ml呀?係咪只係for平時用架?(如係天台用太陽傘姐住游水.用呢支SPF25防哂.唔知得唔得?)
如果去游水搽邊隻好呢?
thank...

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pandacat_bb
咁幾多$呀??我都想買支比bb用....唔知有冇做特價呢??

別墅

游水 - 曼秀雷敦兒童防曬乳液 Sunplay SPF30PA++ (萬寧)
戶外 - MosQ 2in1 plus SPF15PA++  防蚊防曬(朋友送)
該用戶已被刪除

別墅

I heard that Keihl is good for bb and children...highly recommend by paedi...no need to use cleanser...but $$$...

子爵府

荷花有得賣。我用完都係用清水同BB洗面咋,洗完都唔覺"立"。

男爵府

KIEHL'S係好好用, 不過佢冇for baby既防晒架喎, 連美國有得買既SUNSCREEN FOR KIDS好似都唔覺有

bolam 寫道:
I heard that Keihl is good for bb and children...highly recommend by paedi...no need to use cleanser...but $$$...

男爵府

NYT,
SPF25$108, 150ml
SPF50$98, 75ml
我未帶過BB游水呀, 但係上次我去BBQ就用SPF50
平時夏天出街我就用SPF25

NYT 寫道:
[quote]

請問SPF25.幾錢支.有幾ml呀?係咪只係for平時用架?(如係天台用太陽傘姐住游水.用呢支SPF25防哂.唔知得唔得?)
如果去游水搽邊隻好呢?
thank... [/quote]

男爵府

LamLam1022,
我買嗰陣係正價, 不過我有CHICCO visa所以有9折
或者可以用$300蚊減$100既coupon

LamLam1022 寫道:
[quote]

pandacat_bb
咁幾多$呀??我都想買支比bb用....唔知有冇做特價呢??[/quote]

男爵府

NYT,
我未帶過BB游水呀, 但係上次我去BBQ就用SPF50
平時夏天出街我就用SPF25

唔該哂... ...去chicco買番支俾yy先

首頁

尾頁

跳至