2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

唉..我呢排好燥,少少事就會發好大脾氣,加上99之前來我家發表左好多歪理,我做的freelance job的尾數又一直被拖,事事不如意搞到我火上加火...我個肚既大又重...日日在家要行上行落倦到我c,點知老公唔細心,成日見佢個衰樣仲倦過我呢個大肚婆,佢放假咩都唔做竟然唔係話抽筋就話倦到唔識行,都唔知咩咁倦(我地自己開店的,佢已好多時一日先出去間店幾小時就算,hea到離譜)!!!
心情好差呀....好想大叫....仲好想對付個拖糧衰老闆...6月拖到現在都唔出呀,唉

男爵府

引用:唉..我呢排好燥,少少事就會發好大脾氣,加上

原帖由 puffer-fish 於 12-10-28 發表
唉..我呢排好燥,少少事就會發好大脾氣,加上99之前來我家發表左好多歪理,我做的freelance job的尾數又一直被 ...
喂,我昨日又係因為個老公唔細心,同覺得他成日都我累而發脾氣喎!
我大住個肚33週,仲要出出入入湊仔上山返學,老公其實收工有時間湊仔放學嫁,但總係無听過他話"老婆,不如今日等我湊個仔,你休息吓啦"噤嫁喎!雖然我一向都覺得唔應該求人做,但他好似無咩感覺其實個老婆都會累!我老公又係好似成日瞓極都唔夠噤嫁!雖然他一向都係噤,但昨日睇到我眼火爆!都唔明點解他可以瞓極都噤累

大宅

我又係尋晚,少少事就爆起嚟,鬧爆老公,夜晚又失眠,勁辛苦,老公又唔敢瞓,要響一邊乖乖聽我吩咐,好彩一晚瞓醒,又無佐火氣,老公睇我開心返佢就勁開心,自己都覺得對佢唔住。

puffer-fish  我地大肚咁辛苦,我覺得老公受一下我地氣都唔過份呀  發表於 12-10-29 23:13

別墅

回覆:呢排個人好似食左火藥咁...

咁啱嘅!我呢幾日都覚得自己"燥"咗好多!黑面多咗,覚得老公多咗唔體諒!總之火火火!可能個肚大咗!辛苦咗!

puffer-fish  我都覺得肚愈大就愈易扯火  發表於 12-10-29 23:14

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

回覆 puffer-fish 的帖子

我覺得因為個肚愈黎愈大, 所以個人都火左好多...
加上又話天氣轉涼, 但點解我仲係覺得好熱呀??

puffer-fish  你地都好d,我在大馬365日都夏天,日日熱到嘔..搞到我更火  發表於 12-10-29 23:15

男爵府

原來咁多人都係咁燥!我都係吖!特別對住我99,我唔知點解好忟!

puffer-fish  因為99係一種令人非常扯火的物體  發表於 12-10-29 23:16

大宅

我對住99不嬲都忟,而家更嚴重

puffer-fish  me too!!!  發表於 12-10-29 23:16

大宅

畀面勳章

hahahaha,原來咁多人同我一樣
唉,我覺得d男人好多都唔識體諒太太,好似覺得女人大肚係好平常的事,大佬呀,
我個肚42吋有多,行步路都勁難,佢就次次出街都行到好快,好似趕住唔知去邊咁...唉!!
我覺得我地燥係正常,一來荷爾蒙,二來肚大人又熱,瞓又瞓得唔好,成日要去toilet,有時仲比阿b踢到好痛....c6點會明

pomuimui,我都係盡量唔想求人做野,氬家下真係好辛苦,有時想佢體貼少少,唔好只係由早到晚都話眼瞓囉,我地大緊肚都好似無佢地咁倦

不過為左阿B,我都係盡量瞓完到第2日當無事...因為一發火就好易肚痛

男爵府

好媽媽勳章

点解個個老公都係咁????
我都係唔明点解我老公又係可以tired過我同無生氣過我囉!!
仲要EQ低過我喎!應該係我係家中心情最差情緒最唔穩定的,但係我竟然係家中的調解員囉!!99同c6心情唔靚都係由我氹返!!!
mouth:

大宅

畀面勳章

gurgur 發表於 12-10-29 12:20
点解個個老公都係咁????
我都係唔明点解我老公又係可以tired過我同無生氣過我囉!!
仲要EQ低過我喎!應該係我 ...
完全一樣呀,我都係>< 前排c6同99心情唔靚都係由我氹返,明明我自己都好需要人關心同開解,有時見到c6倦到好似擔完泥咁真係令我更扯火

男爵府

好媽媽勳章

會唔會因為係第二胎佢地無咁緊呢?我地包容因為母愛x2????

但有時真係好想勁丙佢的,但又唔可以係個囡面前開佢拖! 到個囡瞓左,唔係自已好tired要瞓先就係佢已經得半條命喎!入到房講未夠2句已經去左周公到,有時真係想一腳申佢落床的!!

禁止訪問

大宅

畀面勳章

gurgur 發表於 12-10-29 15:46

會唔會因為係第二胎佢地無咁緊呢?我地包容因為母愛x2????
我昨天早上就係慶到忍唔住在個女面前XYZ佢,真係好鬼嬲... 我絕對覺得第2胎C6無再咁緊我囉,第一胎時好好多,家下完全咩都理所當然,話佢聽骨痛,腳痛都好,佢都係啊一聲繼續打機OR攤屍咁...我成日同佢講,唔好怪阿女錫我多過
你,因為佢都知邊個付出更多

gurgur  agree!! 我都係咁對老公講!!!心照点解要我唔要佢  發表於 12-10-30 11:25

大宅

畀面勳章

phycc 發表於 12-10-29 16:01
原來咁多媽媽都咁火暴...我呢排都係,可能真係特別攰,又要湊大仔,又唔夠訓,c6已經好高eq架喇,有時我都忍唔住 ...
如果只係你個人心情唔好想爆C6都仲好,我係因為C6勁唔細心體貼而想爆佢...唉

男爵府

我大肚什麼都要做,返工要出差同坐飛機。但我老公似大肚多過我,佢成日話tired,當佢一睡唔好佢又嘔又頭疼,成日要睡,佢準時返工放工有多辛苦,我32weeks仲要上廣州交易會成個星期。我都未話辛苦。仲有佢脾氣仲好大。

大宅

畀面勳章

summone79 發表於 12-10-29 18:20
我大肚什麼都要做,返工要出差同坐飛機。但我老公似大肚多過我,佢成日話tired,當佢一睡唔好佢又嘔又頭疼, ...
真係辛苦哂你啦,你好叻呀,大住個肚都仲可以出trip...太強了,要比10個叻你啦都話大多數c6唔識體貼太太..真無奈...估唔到咁多媽媽同我一樣....完全唔明
d 男人點會仲倦過我地...mouth:我c6今日食完早餐睇左一下tv咁鬼嘆,竟然話好似好頭暈好倦,就係咁又瞓
到12:30pm先死死氣起身,真係唔知佢大肚定我大肚

男爵府

回覆:puffer-fish 的帖子

我份工作沒有選擇,一定要出差,每次要出小則一星期,多則兩星期。
我第一胎時我老公好小小,現在第二胎佢已經沒有什麼感覺所以佢一於好小理會了。

大宅

其實我老公都算好睇住我,不過真係唔明啲男人點解仲瞓得多過大肚婆。啱啱個星期六佢打機打到四五點,第二朝唔駛返工唔願起身我預咗啦。不過老爺依舊會九點幾想飲水、十點幾想食早餐…當然唔駛落床由我整好拎俾佢!到三點起身第一句就問幾時可以食晏 好在跟著佢都識問我幾點起身同埋自己有冇食嘢。知我六點已經醒咗仲食咗兩餐就即刻話如果冇留佢個份就即換衫同我下午茶行街兼出街食晚飯…否則…哼!

可能真係大肚個人冇咁忍得,但係男人有時…唉!不過都係自己揀嘅,唯有長氣啲成日提佢乜野會令我唔開心啦。

大宅

佢地係唔係有產前抑鬱

puffer-fish  可能c6佢地當左自己懷孕,hahaha  發表於 12-10-29 23:13

大宅

畀面勳章

summone79 發表於 12-10-29 18:51
我份工作沒有選擇,一定要出差,每次要出小則一星期,多則兩星期。
我第一胎時我老公好小小,現在第二胎佢 ...
係呀,好多媽媽都話第二胎時c6無咁緊張,我果件都係

首頁

尾頁

跳至