產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地會唔會好懷念陀住小b o既日子?

生左兩個星期,湊小b好辛苦,唔知點解成日都好miss陀住小b同埋睇醫生o既日子,我係咪有問題呀? 你地會唔會咁諗? ?-( ?-(

大宅

Re: 你地會唔會好懷念陀住小b o既日子?

I also miss the moment when Jayden was still in my tummy... especially his "super-kck" all day long...

But anyway, he's a good boy so far...

Just wakes up once during night time... at around 3-4am... (while we try to let him sleep after the last feeding at 0am)....

He's a Mixed Feeding BB because I still don't have sufficient milk production....

7 meals per day... each time - 30 mis bf + 20 ml pumped mama milk + 40 ml top-up formula...

Baby Jayden was born on 2nd May 2006 at Matilda Hospital :-D 2/5/2006 - 2.97kg 7/5/2006 - 2.655kg 16/5/2006 - 3.02kg 3/6/2006 - 4.13kg 27/6/2006 - 5.475kg 5/7/2006 - 5.68kg 2/9/2006 - 8.30kg

別墅

有ar!諗返起佢踢我個肚d感覺....

子爵府

好媽媽勳章

我同你一模一樣呀...可能生完荷爾蒙變左湊b又辛苦,所以好miss未生果時輕鬆日子
siumi 寫道:
生左兩個星期,湊小b好辛苦,唔知點解成日都好miss陀住小b同埋睇醫生o既日子,我係咪有問題呀? 你地會唔會咁諗? ?-( ?-(

春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節
該用戶已被刪除

珊瑚宮

好媽媽勳章

雖然我由有咗開始嘔,暈到生,但仍然好懷念陀bb時嘅感覺

男爵府

都會架, 諗起佢踢我個時個種感覺啦, 去照超聲波睇佢模糊不清個樣子啦, 仲有就係我陀住小b時, 係我老公最錫我既日子

[/url]

子爵府

2019新春慶豚圓

好懷念呀, 小b唔會喊, 同老公2人世界我大晒......依家永遠個女梗要d, 自己生活亂晒龍!!!!小b以前肚內踢, 個感覺好warm!!

大宅

極之懷念,好想重溫陀bb的感覺,好想再陀再生,但就唔想湊囉 !

男爵府

我生完BB頭一個月, 仲成日以為BB仲係肚入面, 會好小心咁保護個肚, 哈~~

我都好懷念馱B的日子, 逢星期六日都可以午睡, 而家就要湊B, 午睡的日子離我好遠啦!

子爵府

Sue^_^ 寫道:
極之懷念,好想重溫陀bb的感覺,好想再陀再生,但就唔想湊囉 !

ME TOO LA

大宅

好彩唔係得我咁諗jie,"好想再陀再生,但就唔想湊!小b唔會喊, 同老公2人世界我大晒...." <-- 好有同感!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我有諗架~因為果時我會成日諗佢係我個肚到搞緊乜呢~
又會諗佢係咩樣..佢又成日踢我,果種感覺好得意

男爵府

2019新春慶豚圓

有!諗起囡囡係肚的生長過程好開心,我都想再陀bb,但唔想生同湊,仲有陀住小b o既日子係老公最錫同緊張我的日子,宜家我諗個囡緊耍d :cry:
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

都有架~ 不過係果陣岩岩生完果排..
不過亞B出o左世仲好玩喇!因為果陣大肚又唔去得遠玩... :cry:

大宅

water55 寫道:
有!諗起囡囡係肚的生長過程好開心,我都想再陀bb,但唔想生同湊,仲有陀住小b o既日子係老公最錫同緊張我的日子,宜家我諗個囡緊耍d :cry:

我同你想法一樣~~~~
5歲~~

大宅

唔好話您地生左啦
我依家仲有個幾月生, 我都開始唔捨得呢重feeling
所以我好珍惜, 因為我知道小b出左黎之後, 係兩個唔同既世界, 依家兩公婆, 得閒見到小b郁下郁下, 好有希望咁...個感覺好sweet, 好warm

大宅

會,仲係very之懷念,你諗吓,有個人仔在你肚裏面,二合一喎,世間上無一様野比lee樣野更神奇

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

會呀! 好懷念bb在肚裏踢我那感覺.
而家就不斷去摸索和學習點湊亞b, 都幾辛苦.
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至