跳至

首頁

尾頁

洋房

用學習杯飲水

請問你們的bb是否已用緊學習杯飲水呀?
從我母親生我, 你就是我的 神! 8月17日:3.745kg / 9月6日:4.385kg /10月20日:6.2kg / 11月21日:17.5lbs / 1月3日:18.7lbs / 2月24日:21.3lbs

水晶宮

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 用學習杯飲水

豬神無用杯,不過我係奶樽度+左條飲管同手柄,佢而家可以自己拎住飲,我餵佢,反而唔肯飲!

男爵府

大廚勳章

健康院姑娘叫我試下俾佢用杯飲水... 未試... 我諗唔係咁易.

我個仔好懶所以唔係肯自己楂住個奶樽... 激死我!! 我幫一幫佢扶, 佢就即刻放手!

別墅

我用緊學習杯 (用鴨咀) 已成個冃, 但唔多識飲及唔多鍾意, 點算 ?

禁止訪問

子爵府

2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

judy_chu 寫道:
我用緊學習杯 (用) 已成個冃, 但唔多識飲及唔多鍾意, 點算 ?

我個囡已經用飲管型嘅學習杯, 因為佢都係唔識飲鴨咀學習杯

大宅

之前俾佢用過鴨咀, 又試過用飲管, 不過無o黎正經, 自己扶扶下會舉起隻杯, 搞到濕哂~
試過俾佢自己拎奶樽, 又係飲飲下自己拎走舉起, 搞到濕哂~
依家都係我拎奶樽餵, 如果飲水就我拎杯佢用口"hap"囉~

大宅

醒目開學勳章

我bb用緊combi stage 3 學習杯, 唔錯ga, 因不容易漏水, 但bb有陣會整古我, 飲完就 bu 水. ha ha

大宅

same as odin ^^ 佢都係用combi stage 3, 不過佢會bu水架!!! 果汁就好d.

BallMum 寫道:
我bb用緊combi stage 3 學習杯, 唔錯ga, 因不容易漏水, 但bb有陣會整古我, 飲完就 bu 水. ha ha

別墅

aminafy:
不用教就可用飲管型...?

別墅

我bb都有用學習杯,但佢好似玩咁,成日倒轉個杯,激死 但我feel 佢好似唔鍾意用鴨嘴型,可以點?
:-D 8-) :-? :-P :-P

大宅

我bb都有用學習杯,但佢好似玩咁,成日倒轉個杯<=====係呀.....same.....好似當花洒淋花咁玩
[img align=left]http://i77.photobucket.com/albums/j49/siuchuchu/BB3.gif[/img] My "小肥"

別墅

yers ar...me too!!
該用戶已被刪除

大宅

Aminafy, how do you teach your baby how to suck?

別墅

鴨咀學習杯上是軟定硬身嫁?

男爵府

丁丁用緊飲管飲水水,而且飲好多,比起學習杯STEP 1 及STEP 2 飲多好多,

男爵府

大廚勳章

係囉... 咁其實點樣教佢飲? 佢飲到好炆, 因為唔識飲!

有冇媽咪成功教到bb用鴨咀/飲管, 可以教下我地嗎?

別墅

DK486, 鴨咀係半軟的

大宅

首頁

尾頁

跳至