自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

請問辭職信點寫?

各位靚靚媽咪...小女子才疏學淺....想聽日辭職...請問14日通知ge辭職信點寫呀?謝謝

洋房

Re: 請問辭職信點寫?

be as simple as possible...

"lease accept this letter as my formal resignation letter from my existing position as (xxxxxxx your positionxxxxxxxx). My last day will be on (xxxx date xxxx), as I only require to provide 14 days advance notice as per my employement contract.

Thank you for your attention in this matter."

I don't know what job you do, some may want to thank your supervisor/manager for the assistance they provided to you before.
她與他是我的驕傲 :-D

象牙宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我就好簡單, 寫私人理由辭職, 由幾時開始生效.最後多謝公司的教導及講下學到d咩.

不過要留意, 你做左幾耐呀!? 如果過左試用期, 要一個月
通告, 否則要補錢, 問清楚先好呀!?!
相知相遇相識

男爵府

畀面勳章

ftsang,
唔該晒 我喺醫管局ge街症診所做...咁洗唔洗講埋辭職係私人理由ga...又好似你話齋...要多謝部門主管ga...真係麻煩晒

男爵府

畀面勳章

一位媽咪,
我有半年試用期...e+做咗3個月...所以14日通知

象牙宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

monchan 寫道:
一位媽咪,
我有半年試用期...e+做咗3個月...所以14日通知

哦, 原來未過試用期, 咁都好d, 唔駛補錢.
我慣左多謝下d主管同上司, 係人都希望比人讚的.

通常我走都話係私人原因, 再問我都話屋企有事,
今日留一線, 日後好相見, 難道對住上司話唔滿意佢同工作多咩.
相知相遇相識

首頁

尾頁

跳至