跳至

首頁

尾頁

別墅

bb學byebye

亞b識同我byebye,雖然唔係咁順只係一下一下慢動作咁bye,但係我地都好開心呢!手仔郁郁下,好得意
大家既bb最近又學識左d咩呀

(不過亞b認人好勁,無見佢幾日,佢一見到我大喊喊到成家出哂廳以為bb整親..我抱佢佢重喊得勁唔知以為我拐帶bb,好傷心呢 :-( 我都想喊!!!好彩今日佢對住我肯笑咋 )

大宅

Re: bb學byebye

亞b識同我地byebye同錫錫,byebye係隻手抹抹下甘,叫佢錫錫佢就中個頭撞你塊面,好得意..

男爵府

Qooyoyo and jkbb, 你地個bb好叻呀! how old are they ar??? 我個bb後日就4個月大,可唔可以開始train佢???有乜嘢方法???
我可以叫工人start to train him ma...

大宅

Qooyoyo,

我何b都係咁. 很跟婆娑同姐姐 (因我要返工, 鬼死咁忙, 冇時間湊佢 :-( ), 若依家比左阿b比第個, I believe 佢都會認人地做媽咪! 放工返去叫下佢都喊, 實在很傷心... :-( :-( :-(

大宅

畀面勳章

[quote]
pwypaulina 寫道:
Qooyoyo and jkbb, 你地個bb好叻呀! how old are they ar??? 我個bb後日就4個月大,可唔可以開始train佢???有乜

大宅

jammylau

我bb巳4 months and 1 week 大, 都唔識轉身呀!!! 我媽話要多d train 佢, 加油吧!

我依家train 緊我個b自己坐, 有少少成績

大宅

好媽媽勳章

我BB 4months 1week 4days大....都係仲未識轉身呀.....扒

大宅

畀面勳章

大宅

畀面勳章

ETHome 寫道:
jammylau

我bb巳4 months and 1 week 大, 都唔識轉身呀!!! 我媽話要多d train 佢, 加油吧!

原來真係無咁快, 不過我成日都train佢轉身
ETHome, 你個bb坐得幾好wor

大宅

畀面勳章

大宅

畀面勳章

大宅

我阿b4months and 3days都唔識轉身!!
嘜坐又要train la......我依家齋train轉身, 已經覺得佢好懶

ETHome 寫道:
jammylau

大宅

pwypaulina: 桐桐1月2號岀世,而家差吾多4個半月la, 你可以試下係Jerry面前做多D ByeBye同鍚鍚架動作,佢地睇得多好快就會識架 la!!!

大宅

我99用張大人被包住桐桐教佢坐,好work同好鬼得意架!!大家都可以試下.

大宅

your baby 桐桐 very clever........I also want my baby can do quickly......

jkbb 寫道:
pwypaulina: 桐桐1月2號岀世,而家差吾多4個半月la, 你可以試下係Jerry面前做多D ByeBye同鍚鍚架動作,佢地睇得多好快就會識架 la!!!

大宅

努力 加油呀!!!!
joeystar 寫道:
your baby 桐桐 very clever........I also want my baby can do quickly......

jkbb 寫道:
[/quote]

大宅

努力 加油呀!!!!

joeystar 寫道:

jkbb 寫道:
[/quote][/quote]

大宅

係呀, bb 既肌肉要train 才會發展好一點, 結實d. 我bb唔識轉身, 依家可以做的只是當佢扒轉時用d玩具引佢抬頭, train 下頸d肌肉. 一步一步來, 加油吧! 每個b的發展都不同, every baby is unique. That's why they are all lovely and special. 慢慢來, bb同我地都少d壓力, happy d!

tammy104 寫道:
我阿b4months and 3days都唔識轉身!!
嘜坐又要train la......我依家齋train轉身, 已經覺得佢好懶

[quote]
ETHome 寫道:
jammylau

[/quote]

別墅

我工人o里左個幾月,廣東話都唔係好識,教bb係婆婆負責,佢都有學坐都係用被圍住,不過坐坐下會打側訓左向度,繼續食手仔..好好笑
我亞b都未完全識轉身,最叻果次係要攞表姐本書,『蚊』住唔放,搶到轉左大半個身(佢想攞本書去食.. )基本上佢見到既野都係食得架..所以佢有個新花名叫獅子亞力...
我bb係1月1號出世,不過好似好多一月bb好叻叻已經識自己轉身喇!
大家加油!!

別墅

Qooyoyo,
維維都係1月1日出世架,佢已經識自己轉身,仲好鍾意扒係度同打則身瞓,好似大人咁,好cute架,不過我而家反而好擔心佢焗親呢
[img]ht[url=http://lilypie.com]tp://b1.lilypie.com/EVx6p8/.png[/img][/url]

首頁

尾頁

跳至