論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

你會唔會甘做?

我家賓賓工人條佬(美國水兵)來香港,想白天帶BB出去會面,如果唔準,夜間都要出去見,如果是你,你會點做.
謝!
vivi
:wave: :pint:

大宅

Re: 你會唔會甘做?

佢都痴

伯爵府

唔見bb/唔見賓賓, 是但一樣, 即刻報警!

通知AGENT, 報定案先.

子爵府

醒目開學勳章

vinoo 寫道:
我家賓賓工人條佬(美國水兵)來香港,想白天帶BB出去會面,如果唔準,夜間都要出去見,如果是你,你會點做.
謝!
vivi

其實我有D唔明?
1.點解你會咁聽工人,隨意幾時出去都得?
2.仲要日頭唔準,夜間都要出去見?
3.個BB你定工人架?
4.佢黎打工究竟係佢係Boss定你係?

Sorry! 因為好奇怪,BB不嬲都唔會帶出街果喎?除了必須同無辦法之外,呢種要求一提出就要炳啦!

當然我只係唔明點解你仲會諗比or唔比....

大宅

mylulu007 ,
邊到遇到菲�港,如果在港新相識,一定不可,都覺得工人不三不四,如果在菲,一定有相或信...,日間免強最好不好見啦(一定視線內見冇所謂,公共場所就OK!),晚間一定不好見,怕他們做錯事,要你照顧 :-(
(美國水兵)一定去灣仔黃燈區..滾� 找.女..小心.,一些菲�印做partime,可在xx巷成日見到,星期日還多在酒吧門前..
ADVISE 工人:唔見bb/唔見賓賓, 是但一樣, 即刻報警!兩個不見報警
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

大宅

mylulu

你俾左佢出去,你要預左1個月度之後,
佢會同你申請埋產假....

所以....我都唔建議你俾佢去...
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

別墅

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我地d僱主真係慘 ,請人做野重要理埋佢生理上需要 :-(

別墅

我們都唔會俾她帶BB出去見面,但男女之間的情慾(他們拍拖)好難控制,如果完成唔俾她見面,驚她對bb不利.她已經同我們講31/5端午節假留來6月她條佬來時放.我們同她講6月除了六日是沒其他假,因為 bb在她手她湊,呢鋪唯有硬食.有其他良策歡迎告知.
:wave: :pint:
該用戶已被刪除

大宅

yes I agree ...!![quote]
YYB 寫道:
佢都痴
Anson在2006年1月29日出世!

別墅

別墅

別墅

究竟佢係工人定客人, 咁既要求都講得出口, 請假就請假, 什麼理由我唔理(我今日唔放比佢見面, 佢法定假都可以見架啦, 唉....無得避架啦, 唯有祝你好運個工人唔好搞大肚啦), 但都要僱主批準先可以, 你試下同你老細講你男友返香港一定要放假見男友, 我諗你拾定包袱都得啦!!

別墅

I will say "NO", 一定唔可以.
Tell her you will call police if she take your baby away without your permission.
問她如果想繼續做便要follow employer instruction.
And, I think you better change another maid.

大宅

好既係佢將呢件事話你知。
唔好既係你預左佢地會搞野。

你唯有當佢係女,語重深長咁,叫佢如果仲想做呢份工,就要好好保護自己,然後係黎緊呢個月要密切留意佢有冇大肚。

大宅

首頁

尾頁

跳至