論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

印印偷看TV

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 印印偷看TV

踢爆佢
我個工人以前都試過,我就同佢講,唔好再睇喇,再俾我發現就會叫agency 同佢講
後來佢好似再無咁做

洋房

你咪呃佢話電視有紀錄,知道佢日頭睇電視,叫佢唔好再睇囉。

複式洋房

你個tv有冇child lock 掣, 當你返工的時候,你可以按o左個child lock掣,之後收埋佢, 咁佢就冇得睇電視啦!!, 記住要每個台都lock,你同佢講, 唔想bb成日睇電視,怕影響bb眼晴o羅!!!

水晶宮

工人未黎之前我都系自己全職湊仔,講真真系好悶架,有時都會開住電視睇一陣讓個仔系側邊自己玩一陣,當系透透,當然喇如果阿仔有咩需要時甘系解決巨概問題先喇。。。所以而家工人湊仔時我都唔介意巨開電視睇,時間唔好太耐,因為我自己做唔到D也都唔好要求人地去做,不過前提系我個工人工作態度一路都唔錯,而且巨又聽唔明電視講麼,有時都系開卡通片子被我個仔睇,我同巨講明唔好被小朋友睇太耐,甘未得羅
少奶奶的身份,丫頭的命...

侯爵府

工人有自制能力, 就吾會攪到甘多媽咪勞心勞力啦...........

最好的方法就係鎖起個插蘇, 想看都無電到......

伯爵府

MYHO 寫道:
你個tv有冇child lock 掣, 當你返工的時候,你可以按o左個child lock掣,之後收埋佢, 咁佢就冇得睇電視啦!!, 記住要每個台都lock,你同佢講, 唔想bb成日睇電視,怕影響bb眼晴o羅!!!

仲要裝埋cam, 可以睇晒成個廳的wide angle cam, 可以睇下個工人有無開tv.

我個印都係好like睇電視, 不過佢唔敢開, 因為我個cam睇到. 我只俾佢開cd聽, 佢亦可以睇書/雜誌, 其實都唔會好悶, 因為佢地o係鄉下都唔係成日有得睇tv架la.

首頁

尾頁

跳至