產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

媽媽鼻敏感, 係咪bb一定都會有呢?

thank

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 媽媽鼻敏感, 係咪bb一定都會有呢?

唔一定,但都會有遺傳ka,隔代都有
我媽有鼻敏感,好彩我無,但我怕我仔有,我62有我媽有咁醫生就話個機會好高,但都唔一定有.

大宅

不過,以我所知如果你老公有,bb有既機會係好大架,因為我個仔就係一個sample啦,所以一轉天氣佢地兩個都會好辛苦囉. :-( 雖然bb睇左專科醫生,但係佢話bb而家係grow up緊,所以唔可以比藥佢食囉.只好盡量令到佢唔好咁辛苦的.

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

HELLO

我表妹個老公鼻敏感,佢個有個女而加3yr

都有鼻敏感,應該會有,旦我表妹就冇wo^^

大宅

除左鼻敏感外, bb可能都會有濕疹問題, 小心留意食奶粉反應, 如果發現面上出好多粒粒, 輕微係奶癬, 嚴重係濕疹要轉食低敏奶粉了.

伯爵府

我同老公都有鼻敏感 (輕微), 我自己仲有氣管敏感, 大囡兩樣都有. e生話如果父母有敏感症, 小朋友都好易會有~

子爵府

好媽媽勳章

我同老公都係算嚴重o既鼻敏感...加埋我有哮喘...
我諗我第時阿b都會有喇...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Rain~* 寫道:
我同老公都係算嚴重o既鼻敏感...加埋我有哮喘...
我諗我第時阿b都會有喇...

咁你一定要睇緊d呀b,同時問下人睇下有無人知食d咩好.
我哥就係遺傳左我媽鼻敏感同樣哮喘,佢細個時成日病,一病就好辛苦.到而家大左都係咁 :-| :-| :-|

首頁

尾頁

跳至