跳至

首頁

尾頁

大宅

bb病左幾多次呀??

妹豬試過傷風,同打針後發燒,加埋兩次!!
兩次都嚇死我呀,差唔多成晚都睇住佢!!!

男爵府

Re: bb病左幾多次呀??

試過一次感冒(比c6傳染),一次打針後發燒,跟住就係今日發燒,次次都嚇到cc下,担心都爆炸

洋房

試過1感冒,少少

男爵府

餵藥要由印印做,因為唔忍心 :-( :-( :-( [quote]
Kit_Kit 寫道:
試過1感冒,少少

洋房

呢個咁厭惡性既工作只有婆婆勝任。

大宅

小b試過打針後發燒,同有少少感冒,不過兩次吃藥都好乖,算好彩,但自己就好擔心!

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我穎怡已經病左幾次(5-6 次) :-( :-( :-(

大宅

Matthew 病過 4 次,都是我傳染的。 :-(
第一次好大鍋呀!燒燒+鼻塞,那時 BB 5 星期大, 住左 5 晚醫院! :-(
之後 3 次都冇燒,but 鼻塞! :-(

大宅

我第一次餵藥好搞笑架,我打算禁低妹豬餵,不過諗諗下試下俾佢就咁食,睇下得唔得,點知妹豬又肯食喎,食完之後,仲係度嘈要再食添,不過之後幾次食藥就要動粗啦!!

大宅

Daniel病過 3 次,一次眼睛發炎、一次燒燒+鼻塞、一次咳
第一次好大鍋呀!不隻眼流血,驚到我喊
Daniel Cheng is my lovely boy.11/9/2005 is his brithdayWelcome to Daniel Cheng

大宅

2019新春慶豚圓

婷婷病過 3 次,一次出水痘、一次燒燒幾日跟住出紅疹、一次咳,有啖+流鼻水。
婷婷2005年9月7日係QE出咗世喇!出世時重3.08kg!

別墅

別墅

My boy is a breast fed baby. So far he hasn't seen the doctor because of sickness (touch wood!!!!!!!!!)
Breast feeding is very good indeed! The effort I spent got paid!

大宅

siufaizi 寫道:
My boy is a breast fed baby. So far he hasn't seen the doctor because of sickness (touch wood!!!!!!!!!)
Breast feeding is very good indeed! The effort I spent got paid!

my daughter...same same.

大宅

Jackievv 寫道:
妹豬試過傷風,同打針後發燒,加埋兩次!!
兩次都嚇死我呀,差唔多成晚都睇住佢!!!

加埋尋晚同今晚發燒,病左3次呀!!! :-( :-(

子爵府

世然出過一次玫瑰疹..前後發左3 日燒..之後中左rsv ..發左差唔多十日燒..咳+流鼻涕左三個幾禮拜..住左4日醫院!!!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

翡翠宮

好媽媽勳章

頭 六個幾月, n 咁多次... 基本上個個星期睇醫生, 有時如果星期頭睇, 星期尾又一次, 入過兩次醫院........
睇到我都投哂降... 咩支氣管炎、奶粉敏感、腸胃炎、傷風、感冒、氣管敏感, 鼻敏感... 全部有醫生講過......
touchwood, 依個月只見個一次醫生, 話係鼻敏感.....

男爵府

快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

妞妞病過一次.係6個月時.突然間發燒38度,食退燒藥就退燒嘍.跟住背脊開始出玫瑰疹.三日好番.嚇到我半死.最驚就係小朋友病.如果,有一個月屋企牛牛同妞妞唔使睇醫生.0固0固月我過得好開心.
快樂的甜芋快樂的甜芋

複式洋房

感冒(連肚all) 一次, 仲要係農曆新年前
之後因大廈維修多塵...... 氣管敏感..... 依家叫做好返晒~

首頁

尾頁

跳至