跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

oO 我家大小姐出世啦 Oo

o個日半夜5點幾, 我覺得又有d痛, 但我冇理到繼續z..z..z..
6點半我終於痛到瞓唔到起左身, 跟住坐左出廳上網==",
但痛既情況一直冇好過, 我開始計時, 已經係5分鐘痛一次,
每次痛30秒, 心知不妙, 即刻洗頭沖涼, check多次個走佬袋,
大約8點叫醒老公, call白車入院.........

轉接間9點幾到左瑪加烈醫院, 經醫生一check已經開左1度啦, 所以我一直留o係產房, 而老公一路都陪住我, 平均1個鐘開1度,
d姑娘可能怕我痛, 就比左d笑氣我聞, 一痛就吸,
由於我起身到而家都冇食過野, 老公就買左野比我飲,
但我冇晒胃口, 都係飲一兩啖擺低啦

到左11點幾12點, 開左2~3度, 都唔覺得我有咩野,
好似唔覺痛咁, 咁又係既, 佢唔痛o個陣, 我仲可以同老公講笑既

到左點幾啦, 我開左3~4度, 開始失常,
而老公我都唔知佢幾時唔見左==", 不過佢又唔係陪我生,
所以我都唔理啦, 只係知超痛, 瞓直又唔係, 曲埋又唔係,

由2點開始我已經失晒常性, 發晒癲, d笑氣好似冇咩作用,
可能我痛唔痛都聞啦, 只係o係唔痛o個陣迷下迷下...........
同埋覺得d時間開始難過..........

4點幾...聽到姑娘叫我唔好再聞, 再隔左陣就叫我開始生,
我大約生左半個鐘, 我家大小姐終於o係5:00出世啦~~~

HAPPY BRITHDAY~~

大宅

Re: oO 我家大小姐出世啦 Oo

winmi,
CONGRATULATIONS 呀,小B女幾重呀?

別墅

winmi :

恭喜恭喜
Lilypie Expecting a baby Ticker

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

恭喜呀...多多休息

大宅

畀面勳章 爸B勳章

恭喜晒!多多休息!

別墅

恭喜晒~~~

別墅

winmi,

恭喜晒~~

大宅

bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

大宅

恭喜晒啊 要好好休息啊 你仲未講你幾多號生b女wo b女幾多磅啊
bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

大宅

winmi,

恭喜曬!!! 而我仲等緊我個阿b出世,雖然聽到你地個個媽媽生ga時候都好痛我就有"d"驚,不過當我再睇你地ga生產歷程講到你地見到阿b時咁開心就知道一切都係值得!!!

你要努力休養,俾心機加油湊bb ar!
[size=large]庭謙仔仔看世界* 記住睇完我個板板,留個言俾我庭謙仔仔wor!:lalala:

大宅

恭喜晒

子爵府

畀面勳章

子爵府

畀面勳章

all mama:
多謝你地呀~~而家好努力咁湊小b, 雖然係冇覺好瞓, 但見住佢一日比一日成長, 真係咩都抵返晒~~
我囡囡係5月7日出世架, 佢重6磅8呀~~

子爵府

畀面勳章

Teresatam:
其實都唔駛驚既, 因為到時你係會唔識驚, 只係識得痛, haha~~
不過一生左佢出黎真係咩痛都冇架啦....

你仲有幾耐先生呀?? 你都要休息多d呀, 如果唔係到小b出世,
你想瞓多陣都唔得架啦~~

大宅

wimni,

我聽日17/5就到預產期都仲咪有動靜,廣華"d"助產士話如果聽日仲咪生得就要約摧生日子,都真係幾怕怕ga!!!不過唔緊要la大家都努力加油la。你就要努力湊bb同養身,我就要繼續養足精神等bb出世,我明白佢要出世時就會出世,急不來ga!!!!

winmi 寫道:
Teresatam:
其實都唔駛驚既, 因為到時你係會唔識驚, 只係識得痛, haha~~
不過一生左佢出黎真係咩痛都冇架啦....

你仲有幾耐先生呀?? 你都要休息多d呀, 如果唔係到小b出世,
你想瞓多陣都唔得架啦~~
[size=large]庭謙仔仔看世界* 記住睇完我個板板,留個言俾我庭謙仔仔wor!:lalala:

別墅

別墅

winmi,
恭喜曬! 你好叻呀,咁醒目沖定涼又check多次,
如果係我分分鐘會以為係bb踢我先痛仲一定無你咁冷靜tim呀!點解你8點call白車成9點幾先到瑪加烈既?唔係應該送你去就近既醫院架咩?

別墅

別墅

winmi,
恭喜曬! 你好叻呀,咁醒目沖定涼又check多次,
如果係我分分鐘會以為係bb踢我先痛仲一定無你咁冷靜tim呀!點解你8點call白車成9點幾先到瑪加烈既?唔係應該送你去就近既醫院架咩?

大宅

首頁

尾頁

跳至