產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我也趕及狗年啊!

各位好!我的預產期係1月21日。其實只係上幾日無m,先用棒棒check到兩條線,但由於年多前小x過一次,所以好似唔少bk姊妹所講,唔係話完全可以開懷大笑!
我想請教一下:我依家無嘔、食嘢正常,只係比較累。乳房脹,係咪正常既呢?
我預約左沈德強,有無人同我一樣睇佢!
請指教

洋房

Re: 我也趕及狗年啊!

正常,我同你一樣無嘔食

別墅

好彩咋! :-P 咁你幾多個星期有小產情況出現呢?你完全冇作嘔、變胃口等?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

伯爵府

KITTYbbb,
恭喜妳
你現在幾多周,其實害喜不會太早出現,我都是6周幾才開始,之前都是同你一樣好多疑問,後來都有了害喜的反應時就後悔了,因為真係好辛苦,你趁而家食得

複式洋房

恭喜恭喜! 千萬別讓自己過累, 多休息,能吃就吃, 不用刻意食量增加, 因為頭三個月重磅多數都係媽咪身上。均衡飲食,保持心境開心就得咖喇

別墅

多謝be同埋你呀!
岑德強你地有冇聽過佢好唔好?我都係睇雜誌見到佢個樣,話係婦產科先去試下!

洋房

變得好大食,大約6個星期流到8個星期之後就無事,但流血期間我隨左去廁所之外就無離開過張床 :lol:

伯爵府

KITTYbbb,
雖然你上年小x過,但已成過去,別給自己太大的壓力,有了bb是件值得快樂的事,有機會就同好朋友分享下,取下經,也讓好友與妳一同分享快樂,祝你的bb健康快樂和充滿智慧啊!
願天主保佑

大宅

係呀, 唔好 "擔心" 得0甘早, 遲0的五、六個星期, 突然有一日開始好唔舒服, 之後一直幾星期都辛苦到 c 下 c 下, 你就唔慌唔擔心啦~!
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

首頁

尾頁

跳至