自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

太陽油

去沙灘游水應買邊隻太陽油好 & 幾度防曬?

大宅

Re: 太陽油

for you or for your baby?

伯爵府

大人 & BB 2歲半

Thx!

zeke 寫道:
for you or for your baby?

大宅

:

mandyho

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

一支neutrogena攪掂晒, 大人細路用佢, 費事花錢買多支嘛!
題外話, 我之前係用coppertone的, 但發覺阿仔次次去海灘都會流又黃又杰的鼻涕(回家又冇事), 初時以前佢俾海得吹親啦, 但幾次都係咁; 後來朋友說可能是太陽油的問題, 叫我轉用neutrogena試吓, 果然自此之後去海灘都冇再流鼻涕了!
原來太陽油敏感未必只係皮膚出現問題架, 呼吸系統都有可能的。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

伯爵府

Hi~

會吾會你仔對嗰支油,啲成份敏感係就要記低佢 la,下次買野要留意 lu,咁應該買幾度呢?
Thx!

Giant 寫道:
一支neutrogena攪掂晒, 大人細路用佢, 費事花錢買多支嘛!
題外話, 我之前係用coppertone的, 但發覺阿仔次次去海灘都會流又黃又杰的鼻涕(回家又冇事), 初時以前佢俾海得吹親啦, 但幾次都係咁; 後來朋友說可能是太陽油的問題, 叫我轉用neutrogena試吓, 果然自此之後去海灘都冇再流鼻涕了!
原來太陽油敏感未必只係皮膚出現問題架, 呼吸系統都有可能的。

伯爵府

好媽媽勳章

我想問neutrogena o個支係點架,幾$$,同邊度有得買!!
Thanks!!

Giant 寫道:

伯爵府

del

伯爵府

伯爵府

首頁

尾頁