論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人試過買cebu pacifc airticket?

平過cathay($950 單程)好多. 但只可網上購買. 所以想問問有無人買過, 係咪真係咁抵 & 可靠嗎?

另, 而家hk$1 等於幾多菲律賓紙呢?

複式洋房

Re: 有無人試過買cebu pacifc airticket?

my helper just came back from philipines, she bought cebu pacific air ticket and i paid her back, US 125 (i.e.HK975).

男爵府

Re: 有無人試過買cebu pacifc airticket?

gracelin,

thanks for your quick response. Do you mean the ticket is a one way ticket which cost US125? I search through the net and found some of the ticket is as cheap as $300 for one way HK-Manila. However, for domestic fare, it cost also $300-400.

子爵府

我以前請bun bun時都係買呢間airline既ticket, 佢地ok ga bor, 平過cathay, 不過我係though travel agent買既.

男爵府

Bowiema 寫道:
我以前請bun bun時都係買呢間airline既ticket, 佢地ok ga bor, 平過cathay, 不過我係though travel agent買既.

咦, 可以經travel agent買? 可以講係邊間agent呀? 因我問過lotus, 佢話無cebu pacific 由hk-manila的票!

大宅

Allie 寫道:
[quote]
Bowiema 寫道:

咦, 可以經travel agent買? 可以講係邊間agent呀? 因我問過lotus, 佢話無cebu pacific 由hk-manila的票![/quote]

下.. 我o向 lotus 訂過喎... 你call 多次問清楚啦.. 一係搵"中銀旅遊"啦

男爵府

verytired,

Thanks! 唔知係咪果個人唔想我買cebu pacific呢! 因佢話最平係cathay啦咁. 或者係佢地無咩commission啦!

唔知有無人試過網上訂呢? 唔知信唔信得過呢?

別墅

上個月我個賓賓走時, 我都係買cebu pacific, 在康泰旅行社買, 你可以去問下... 我知道永安旅遊都有.
價錢係$7xx, 已經連埋機場稅之類, (我本來想買最平的300蚊, 但full左), 不過, 呢隻機票雖然平, 但係係指定日期, 如果轉日子時間, 要再俾手續費, 你可以問旅行社收幾多, 因為間間都唔同.

男爵府

男爵府

男爵府

thanks np!

不過我剛剛再check, cebu pacific 而家要$650-$1000了! 今朝明明都係$400咋! 激死啦! 如果咁貴, 可能買cathay好過了!

首頁

尾頁

跳至