跳至

首頁

尾頁

別墅

東區有冇邊度可以學體操

小朋友4歲,比較鍾意翻筋斗,前滾翻同埋後滾翻.請問東區有冇邊度可以學體操.謝謝!

男爵府

Re: 東區有冇邊度可以學體操

男爵府

男爵府

男爵府

男爵府

東區就冇啦, 不過你去www.gahk.org.hk/main.html

別墅

多謝你俾條link我.但我見七月同埋八月淨係有星期二.四或者星期一.六既課程.我個小朋友得四歲,淨係可以玩普及體操.個度寫明話家長"必須一同報名參加",我邊可以請咁多假陪個仔參加?
請問你仔仔幾時開始學體操既?點解會開始學?係唔係跟"中國香港體操總會"?

[quote]
牛奶仔 寫道:
東區就冇啦, 不過你去www.gahk.org.hk/main.html

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

體操總會可能有同康體處合辦D課程,我見過西灣河文娛中心有堂上,你可入這裡看看: www.gahk.org.hk/main.html
因我個仔都係同牛奶仔,個仔仔一齊係體操總會學緊,不過我哋就係順利

別墅

Karry17 & 牛奶仔:
原來咁多男仔學緊體操,咁我都定D.
其實我仲十五十六,唔知俾唔俾個仔學體操好.不過見佢一邊跑一邊向前翻筋斗,覺得比較危險.如果正正經經俾佢學佐體操,或者冇咁得人驚,希望佢最少知道邊D動作係危險既,唔會亂來.
想請問你地當初點解會俾仔仔學體操?
如果係體操總會學,學完普及體操,係唔係要等六歲先至可以繼續學其它課程?

[quote]
karry17 寫道:
體操總會可能有同康體處合辦D課程,我見過西灣河文娛中心有堂上,你可入這裡看看: www.gahk.org.hk/main.html
因我個仔都係同牛奶仔,個仔仔一齊係體操總會學緊,不過我哋就係順利

大宅

PaulineVin:
其實我個仔細時都好鍾意周圍跳,地鐵就爬扶手,係屋企就碧虎功,咁啱學校有體操班,我想應該啱個仔學,起碼佢跌落地都可能冇咁傷吖,你個仔現在可以先學普及體操,有競技體操或技巧體操,我地係學競技體操,你仔仔現在可以由第一級開始學,每期都會考試升級.

首頁

尾頁

跳至