跳至

首頁

尾頁

大宅

bb 幾大可以飲鮮奶?

bb 幾大可以飲鮮奶?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Re: bb 幾大可以飲鮮奶?

我已經俾Kevin飲過... 半盒咁多啦!!

佢飲, 不過唔LIKE佢凍, 飲到皺晒眉

大宅

我都有比呀, 仲係朱古力添!

大宅

請問飲邊一種?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我俾佢飲屋仔奶咋... O個次係响麥當勞飲O既 (其實即係維記)

複式洋房

我個家庭醫生話可以俾全脂奶比恩恩飲, 佢話外國bb都飲鮮奶, 但係我都未試過, 因為我怕恩恩飲凍嘢.遲d先試.

大宅

上星期三,我第一次俾了半杯仔十字牌鮮奶給BoB飲,即刻呵了一次,醫生朋友話可能係腸胃敏感,下次再試...不過份量再少d

別墅

我囡囡每逢出街下午茶個餐即係四點幾,都是飲半盒十字牌鮮奶,飲剩我飲埋...

大宅

十字牌鮮奶是否凍奶?

可否給紙包裝?

別墅

當然是凍奶,鮮奶要存放在凍格,否則奶會變壞,或者有防腐劑先可以唔駛放入凍格,我囡囡初初飲時飲了幾啖就唔飲,第二次飲時,就大啖大啖飲,幾搞笑,你可以試吓,最緊要是全脂,因為BB需要多d營養,

首頁

尾頁

跳至