論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

知道工人食煙,你仲要唔要佢?

如題

子爵府

Re: 知道工人食煙,你仲要唔要佢?

我喺 House Rule 都講明唔準食煙,而且 我有小朋友,更加不可,費事佢教壞佢哋 同埋 俾佢哋吸2手煙。 如果佢食煙,我一定唔要。

大宅

如果佢唔o係我屋企食就冇所謂,佢放假食亦都有佢自由既(我地唔知加麻),但如果我發現佢喺我屋企食就一定炒硬,因為佢地實將d烟頭掉落街,一陣風吹烟頭入人地間屋就大件事...好似我老大屋企舊年就係唔知邊層個工人喺僱主屋企偷食烟,食完掉咗出街,燒著留下果層「朗」出窗既衫....後尾管理處逐家逐户去check先知係個工人咁樣,果個僱主當時又嬲又覺得瘀,仲寫咗封公開道歉信比成座大厦住户同即刻炒咗個工人,好在果次剩係燒著d衫,如果唔係我老大一家都... ....

伯爵府

唔要.

該用戶已被刪除

大宅

Me Too!!

SandyHung 寫道:
我喺 House Rule 都講明唔準食煙,而且 我有小朋友,更加不可,費事佢教壞佢哋 同埋 俾佢哋吸2手煙。 如果佢食煙,我一定唔要。
Anson在2006年1月29日出世!

男爵府

我第一任印姐食煙,已經返咗老家啦.佢食煙,冇違法.但係違咗我家法.
快樂的甜芋快樂的甜芋

子爵府

no

大宅

no way

珍珠宮

NO. 唔要.
該用戶已被刪除

珍珠宮

ng要

侯爵府

唔要.
我家有隻曳曳豬

大宅

有一次工人由

子爵府

醒目開學勳章

J&D 寫道:
我屋企有兩個小朋友, 一定無可能要, 我兩公婆都食, 我地全家要聞佢d二手煙味(身上, hair...) !?!?

[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/08/25/143914.gif[/img]Me too!
不過工人就另一回事,老實講,佢點可以食呢?
工作地點已經係屋企,做既係照顧小孩,根本就唔可以請食煙的,大家既工作環境大多係無煙工作間,除非政府肯比工人自己租地方住,否則家裡只可以我食煙(我都要出露台同唔俾管家妹知先食呀!)
一句簡單講哂:佢有人權可以告我岐視吸煙,不過論工作性質我相信贏硬!

伯爵府

BK Milk勳章

我會勸佢唔好食, 同埋同佢講屋企範圍度唔食得囉.....~~~

之不過有樣o野係, 佢出街食完個身都會有味.....但係又唔可以逼佢唔食wo....

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Kick her out! h

男爵府

我同老公決定比一次機會佢,吩咐咗佢一定唔可以喺屋企食煙.希望佢會珍惜呢個機會啦!

大宅

醒目開學勳章

felix 寫道:
我同老公決定比一次機會佢,吩咐咗佢一定唔可以喺屋企食煙.希望佢會珍惜呢個機會啦!

Why?

I must fire her, sorry!
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至