興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

點解 click 入 〔我的喜愛]個網止是無問題 , 但如果唔係,一上網就有問題.

各位>>

請幫幫忙解決電腦問題 ...............

如果我在 [ 我的喜愛] click 入一個網止是無問題 , 但如果不是就有問闠題.

我試在 [ yahoo ] 打想搵的網址是可以出了一大堆網址給去搵 , 但當再 click 入去時 , 就hang 晒機 , 直情唔郁. click [ x ] 去想走出來一些反應都無. quit 出來又唔得.

最後等好鬼耐至有一個正方框出來是 :

This program is not responding

跟住仲有
(1) click cancel return to Window

或者
(2) click End Now , you lose any unsaced data.

又有時有一段野好似關於去 CLICK入問 microsoft 叫你去問關 explorer 既野喎 ??

即是要怎樣做好 ,這個電腦會好返????

快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

男爵府

Re: 點解 click 入 〔我的喜愛]個網止是無問題 , 但如果唔係,一上網就有問題.

[size=xx-large] S O S

侯爵府

畀面勳章

Re: 點解 click 入 〔我的喜愛]個網止是無問題 , 但如果唔係,一上網就有問題.

你...用緊邊個version既windows??
有無做windows update??

男爵府

早晨

係 xp .

你所講的 < windows update > 係唔係會自動走出問嫁 ???

話時話真係好耐無見呢段野出現

請問現在怎麼辦 ??

侯爵府

畀面勳章

麼零...

咁你E+個xp係咪未update去到sp2??
未既話....就要做一次windows update嘗試解決I.E.既問題先...
(你亦可set [windows update]為automatic)

I.E. > tools > microsoft update(windows update)
跟住d steps去做便成!!

再唔係,執行antivirus/spyware/adware...etc,重組硬碟諸如此類睇睇情況有冇改善....

good luck~

男爵府

CHUN-CHUN-DADDY>>

我剛才按步驟 , 部電腦都係好慢 , 慢到唔郁 , 我都係按 ' reset " 返而家呢到. 你可唔可以一步一步給我指示啊
我部電腦係英文黎架 ,

侯爵府

畀面勳章

做一次windows update :

打開I.E. > Tools > windows update
去到Micro$oft網站進行windows 更新....
>> [express](recommended) or [custom]

click [express]囉....
跟住佢會"掃"一輪你部pc有乜野可以比佢更新(包括驗你個xp係咪老X...{頗費時})
等佢做完晒檢查先至執行update...

good luck~

首頁

尾頁

跳至