跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問各位已經諗定或者同bb報佐名讀幼稚園未?

想問下咁多位,你地報佐名或者諗佐bb讀邊間幼稚園未呀??因為我個囝係1月出世,咁其實要幾時開始讀幼兒班呢??07定08年??麻煩咁多位!!我住沙田區,唔知冇無幼稚園推介呢??

大宅

開心吸收勳章

Re: 想問各位已經諗定或者同bb報佐名讀幼稚園未?

diormak,
讀幼兒班: 最快要07年2月讀插班生!
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

複式洋房

thanks...

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係呀~~~我已經幫囝囝報左N1, 如無意外, 應該出年2月返學.

大宅

開心吸收勳章

YUYUMOTHER,
你就好啦, 我問好幾間心儀既學校(荃灣/青衣), 基本上間間都唔肯收我張FORM,就算收左, 都唔會係呢段時間面試, 話我個女要讀明年插班生, 要等佢地收曬今年9月開學而又足歲既小朋友, 再叫我約10-11月之間打電話問仲有無位!
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kpbb,

其實我囝囝都未面試架....因為幼稚園話佢太細, 而且佢出年2月先插班N1, 所以會安排今年11月左右先面試......

不過大女而家係呢間幼稚園讀緊書, 所以應該會入到既....如果唔收, 咪等出年9月先讀K1囉. :-P

別墅

我都同囝囝報咗名o刺,不過睇下收唔收先, 我住馬灣,不過報果間幼稚園向奧海城.... 本來想報荃灣救世軍,不過佢話要等at least 二年半至有得interview喎!

大宅

開心吸收勳章

野菜媽媽,
我想八下, 你係唔係報左學之園呀?

別墅

唔係呀! 我報左滙豐幼稚園呀! 夠平又可以由8:00-7:00喎! 雖然遠d!

伯爵府

kpbb,

出年 2 月讀 n1插班, 咁係咪出年

大宅

睛靈勳章

讀幼稚園未報幼兒園下星期六面試。不過唔知收唔收?!‥‥又唔知到時問D乜?
然開朗輕舟渡,雨甘露豐碩途。

大宅

2019新春慶豚圓

Hi 野菜媽媽 :
我都同仔仔報左
太陽高照出抽中, 一鳴驚人萬雲從。 太極貴人天官賜, 乙兒樂透風中馳。 多謝Joycelyn 送給太一及太乙的詩

大宅

睛靈勳章

Hi mcrl,

我小冧冧報咗响我亞娘屋企附近,石硤尾大坑東幼兒園。通常要歲半先有得面試,差唔啦!
然開朗輕舟渡,雨甘露豐碩途。

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

我都未諗邊間添,乜真係要咁早報定?!
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

各位媽咪,
你有無想過幾時讀k1. 因我想佢06年9月, 不知是否很難找幼稚園? 你們意願如何

珍珠宮

如果想06年9月讀K1, 一定要9月頭返學已經足2歲8個月先會收架....

如果小朋友係1月出世, 0甘就要10月先可以返學. 不過唔係間間學校都肯比小朋友10月返架, 有d學校會叫你下學期先插班, 跟住再repeat多一年架....

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

yes ah.....I know that. Since my girl is late Jan, I think I won't let her try 1 semester and then repeat lu....seems not worth it unless the kindergarten is really good lor.
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

我都同小喬報了出年n1,不過仲考慮緊2月返學定8月先返學
其次也相倣, 就是要愛人如己。 馬太22:39如果人人都愛人如己, 包括不同階級、不同國籍, 不同理念的人,事事為人設想, 咁尼個世界會唔會少左好多不必要既紛爭, 甚至戰爭呢...

大宅

大宅

我問咗好幾間自己心水ge學校, 但幾間都話出年先報名, 08年先入學. 無你哋果d唔早返喎!

首頁

尾頁

跳至