產前產後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我而家13週但係晚上成日去廁所, 點搞?

有沒有人好似我咁...

子爵府

2019勳章

Re: 我而家13週但係晚上成日去廁所, 點搞?

我都係咁架...臨瞓已經冇乜飲水都唔得..同醫生講都冇乜方法..佢只係解釋因為子宮大左..會成日掂到膀胱所以會咁 :lol:

大宅

我都係咁架

別墅

一路去到生都係咁架....我到左而家25week都係差唔多每晩都要去一次...有時兩添......到左後期會仲密呀....因為bb大左頂實個膀胱.......但係水一定要飲多d.....保持充足水份....咁生陳代謝先會好架

大宅

jojoplanet

正常架,過左三個月會好D,因為子宮上升左,無咁壓住膀胱,然後最後三個月又會黎過。BB出世後夜晚都要起身,習慣下啦,去廁所實在比餵奶輕鬆。

男爵府

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

buibui 寫道:
jojoplanet

正常架,過左三個月會好D,因為子宮上升左,無咁壓住膀胱,然後最後三個月又會黎過。BB出世後夜晚都要起身,習慣下啦,去廁所實在比餵奶輕鬆。

Agree Agree

大宅

傻妹,大肚係咁架,初初我都去三四次,而家18weeks兩次啦,遲下會再密d,呀媽唔而做,我而家對我媽更加好

公爵府

醫我都話係咁但係我一晚去咁多次, 到了六點個轉就不能再入睡日日都無精神, 體重輕了兩磅啦

大宅

我一早己要去2-3次起碼, 而家開始早左訓 (11:30), 好多時一晚5次 tim...成個大肚過程我冇咩嘔, 係哩樣最辛苦 lo..

公爵府

BH

我同你一樣,好少嘔但係個胃就好唔舒服...

大宅

大宅

我而家36weeks, 一晚要去三至四次...其實我覺得除左因為BB壓住膀胱外,亦都因為有左唔瞓得熟...一醒又發覺要去toilet

大宅

正常o架!!! 你依家個bb壓住個膀胱嘛~~
遲d就生時, 你仲慘呀!!!

到懷孕中期會輕鬆d囉! 姑娘同我講, 到臨生時又會頻密d, 有d人更會無時無刻"必"小小出o黎添, 所以到時要用護墊添呀!

亞女, 忍下啦, 都係幾個月, 之後bb出世後, 你仲辛苦, 有乜風吹草動, 更加要夜晚起身睇bb添! 夜尿啫, 碎料o黎o架咋!!!

子爵府

畀面勳章

我都係咁架...以前每晩都要去3-4次...依家雖然好d...但都要每晩去1-2次, 既然個個都係咁, 就唔好咁擔心 la

公爵府

昨晚10點睡去了3次廁所, 己經好好啦....

複式洋房

係咁,bb大d仲去得多
[/url]

洋房

我之前都係甘,但之後我晚上飲水少左,去廁所都少左

首頁

尾頁

跳至