美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

那隻粉底好用呀?

請問那隻粉底好用呀? 又唔太貴 :-P
想參考下. 各位比比意見
該用戶已被刪除

Re: 那隻粉底好用呀?

男爵府

I&A 寫道:
sofina

yes 我都用緊

子爵府

我都係用Sofina, very good

kinglau 寫道:
[quote]
I&A 寫道:
sofina

yes 我都用緊[/quote]

大宅

ipsa. 貼到不得了,好易推開,可以last好耐,shisedo 及 covermark. 我都好鐘意。

侯爵府

我有用緊raycious 粉餅, 貪佢可以控到油..都有佢隻foundation, 但cover能力比較低, 而且有d乾
bestwish 寫道:
我都係用Sofina, very good

禁止訪問

睛靈勳章

男爵府

如真係要效果好,就試cle de peau, 但價錢會貴啲, 我用過ipsa, sofina, shiseido, armani, laura mercia, chantecaille, covermark, bobbi brown, KP等, 暫時都覺cle de peau最好

大宅

agree with pingbaby arr!!!

pingbaby 寫道:
如真係要效果好,就試cle de peau, 但價錢會貴啲, 我用過ipsa, sofina, shiseido, armani, laura mercia, chantecaille, covermark, bobbi brown, KP等, 暫時都覺cle de peau最好

大宅

Yes ! Yes ! Yes !
pingbaby 寫道:

大宅

SKII
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

別墅

SONYA,有少少aloe成份,仲含有维他命E,所以可以保护皮肤,好帖好自然,價錢都唔貴,值得一试.
:-o ;-) :-P

男爵府

DHC Q10 2合1柔滑粉餅
$138粉+$65盒+$15粉卜=$218都幾經濟
今日睇到不過未用過唔知實質好唔好,你去試下~ :-P

大宅

DHC既粉餅搽出黎好粉樣,但粉底液就ok,遮瑕度夠高

男爵府

NARS,RMK,Shu Uemura濕粉都ok架

珊瑚宮

好媽媽勳章

sofina

男爵府

既然DHC口碑唔好,咁試下YSL,我而家用緊覺得唔錯,
顏色好自然好貼薄,有瘦面效果,岩晒我呢d方面怪 :-P

cleopatra 寫道:
DHC既粉餅搽出黎好粉樣,但粉底液就ok,遮瑕度夠高

洋房

我亦都係用Sofina, very good ,very good

洋房

個人經驗:
性質: 我係屬於中性, T字位多d油
測試: 呢個幾日走去d counter試左幾隻幾多人推介既濕粉, 試晒成塊面, salesgirl幫我查, 跟住會行幾粒鐘街黎feel下
感覺:
IPSA: 好貼, 都薄, 遮T字位既毛孔/黑頭好好, 價錢$29x (大概)
Sofina: raycious個隻, 都好薄, 但係對我既中性皮膚黎講油左少少, 尤其是而家夏天, 價錢$26x
Maxfactor: liquid foundation uv cool, 新產品, 好貼好薄, 最緊要係爽, 因為佢本身有少少薄河成份, 查上面會feel到一陣冰涼, 行左半日街, T字位都冇咩出油, 價錢$198
結果: 買左maxfactor, 因為鐘意佢夠爽, 唔油, 我膚色唔算白, 結果買左4號色(1最白), 但係加隻3號色既碎粉就剛剛好, 好自然. 同埋而家買滿$200就有野送.
不過因為我之前好少化妝, 所以經驗未必準, 不過我都收集過晒朋友既意見然後去試, 試清楚o岩自己先買, 因為人地講好既未必個個o岩
希望幫到你啦

複式洋房

YYB 寫道:
ipsa. 貼到不得了,好易推開,可以last好耐,shisedo 及 covermark. 我都好鐘意。

shisedo 及 covermark. 我都好鐘意, me too.

首頁

尾頁

跳至