婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我隻手成日生水泡......

各位:
我隻手成日生一的好細粒既水泡, 又痕又粒皮, (應該唔係主婦手, 因為我無好干, 又無裂開)但睇左好多次醫生都無用, 有無人知道係咩黎, 有無人有好既皮膚科醫生可以介紹啊, 因為我已經煩惱左好多年 :-(, 希望各位好心人可以幫下我拉.

別墅

Re: 我隻手成日生水泡......

上年年尾, 我d手指都長左好細粒既水泡, 又痕又粒皮, 腳面摺位都好痕, 比我r到損晒, 睇左中醫, 講係肺熱, 到今年2月尾, 手指又長左好細粒既水泡, 又痕又粒皮, 4月中搵到另一中醫睇, 講係肺熱, 睇左佢一個月, 係有好番晒, 但治標唔治本, 一唔睇佢, 最近幾日, 手指又再長左好細粒既水泡, 又痕又粒皮, 有隻手指仲列開左, 這個病好似永遠纏住我咁, 好慘 :(, 我都開左題搵緊中醫睇, 但未有人覆.

但唔知你既情況同唔同我......

男爵府

係呀, 我隻手又係又痕又粒皮, 仲有啊, 我的水泡仲係呈透明, 好細粒嫁, 我又係成日r到損晒, 好慘啊, 睇極醫生都唔得, 已經好多年拉, 醫極都無用, 但我無裂開, 同你有小小唔同囉, 我諗我哋都好難斷尾 :-(

大宅

好媽媽勳章

各位,

聽你地咁講,呢d應該係主婦手,我識一位健康顧問,應該可以幫到你地,如果有興趣,可以pm我

歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

大宅

2019勳章 畀面勳章

我用滴露開水連續浸兩三日,每次一至兩分鐘,我就OK,唔知你

別墅

我應該唔係主婦手, 因冇接觸過刺激性的用品, 用洗潔精都帶手套. 估計可能係身體入面有d病毒影響.

別墅

queenly, 唔好灰心, 只要找到醫生對症下藥便ok, 我係得一隻手指摺位裂開, 因本身皮膚薄.

男爵府

可唔可以pm個健康顧問既資料我啊, 謝謝!!

男爵府

我就係搵唔到醫生至頭痛, 因為我已經睇左好多醫生都唔得 :-(

男爵府

仲有啊, 我應該唔係主婦手, 因為我都無裂開, 只手又唔干燥, 只係起水泡同埋痕.

禁止訪問

男爵府

男爵府

男爵府

你所講既腳癬靈我試過拉, 一的用都無, 其實我試過好多方法, 試到無得在試拉, 所以至頭痛.........

大宅

嘩...........原來都有人好似我咁,e個病我幾年都唔好,d手指冇乜肉,成日生好細粒水泡,因為好痕,所以我剪穿佢再查潤膚康,咁先好d咋,不過成日番發,我都係冇用過洗潔精果d野架,都唔知點解會有 :-( :-( 我都想段尾呀,有時d腳指都有架,痕死人 :-( :-( 最慘佢地痕到入骨唔 r 唔得 :-( :-(

男爵府

環保接龍勳章

我有個朋友都係咁,早前去北京聽到介紹一隻"寶樹堂複方樟腦膏"話可以用於好多病例,如痔瘡,皮膚炎主婦手,暗瘡等. 咁我買
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

男爵府

唉, 我去馬來西亞旅行時都買左的葯膏, 又話可以醫好多病, 又話有幾咁出名, 結果返黎一試, 一的用都無啊, 激死人拉.

男爵府

男爵府

babylaw:
你唔好恢心拉, 因為我個病都十幾年拉, 十幾年都咁過, 真係好難頂, 有時恨不得斬左只手算拉, 但跟本就無可能, 而且年年都有大半年時間係咁, 所以我都好頭痛, 但到現時為止我都未搵到方法可以醫治, 如果有我第一時間通知你呀.

民房

我都係咁,生水泡同好痕,水泡穿後仲甩皮.醫生話生濕疹,係皮膚敏感引起嘅過濾性病毒,引起原因係環境污染同埋個人壓力有關,要食藥同塗藥膏,而家無事,但會返發.無得斷尾.   :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至