論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

琴晚收到工人既一封信...

佢黎左hk6個月, 琴晚收到工人既第一封信...

我起初以為實係屋企人寫比佢, 但睇真d係一個長沙灣既住宅地址.

佢同我講過hk冇親屬朋友.

我有乜要留意?

我今晚會比封信佢, 有d乜野要同佢講下? (因我諗住有乜一次過講, 費是之後再抽返出黎話佢麻)

thanks!

伯爵府

Re: 琴晚收到工人既一封信...

點解工人d信會寄去妳地址? 佢地可以俾agent個地址架!

如果無會理解釋 (封信係邊個寄黎), 下次就出warning! 而收到ge信亦都唔會俾佢, 會sent番去post office寫 "無此人".

別墅

mylulu007,

thanks!
我第一次用工人咋, so點解可以比人寄信比佢既, 如果家人呢?
該用戶已被刪除

大宅

叫佢以後有信都寄去agent處,唔好再寄來.待放假之後去拿信 重要叫佢睇完封信要比返個信面比你(因為這個是地址証明),你可以拿去銀行同佢開個

男爵府

唉..我個工人都係咁..但收的信就越來越多,我本來唔知,但有一日早了回家,去開取信..發覺個工人有幾封信,都係由香港的住宅地址寄出的。看似係相的物體..

我都無講過話俾她用我的地址,但她就真係老實唔客氣..我個舊工人每個月都係講成4,000分鐘電話的..但她依然要寫很多的信...都唔知請她回來係寫信定傾電話..故唔要她了到最後..

別墅

我工人都係將d私人信件寄去agent度架

大宅

真係可以架咩 ?-( ?-(

[quote]
ksma 寫道:
叫佢睇完封信要比返個信面比你(因為這個是地址証明),你可以拿去銀行同佢開個

首頁

尾頁

跳至