2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

唔舒服左幾個禮拜,無乜點食野,呢幾日叫做胃口好dd,終於忍唔到口,昨日lunch靜雞雞去食烏冬時順便食左4片三文魚赤身。深夜突然好肚餓,煮左包成年都無食既福字米粉來食,配幾啖凍雪碧,阿爸坐係對面隻眼開隻眼閉(如果媽咪知道實鬧,不過佢訓左~)。今日lunch食左碗好耐無食既中辣車仔面,夜晚食左兩個雪糕mochi~!
有d內疚,但心情好好啊!!!!!聽日又開始介口,睇下可以忍幾耐~

JM們,鬧我啦~﹗
I never mind the rain from the sky, as long as I have the sun in your eyes~

男爵府

引用:唔舒服左幾個禮拜,無乜點食野,呢幾日叫做

原帖由 多多綠茶 於 12-11-04 發表
唔舒服左幾個禮拜,無乜點食野,呢幾日叫做胃口好dd,終於忍唔到口,昨日lunch靜雞雞去食烏冬時順便食左4片 ...
你真係好唔乖喎。。。我介口介到好清架。。。
唔乖埋今之好啦,知唔知?

多多綠茶  知道﹗  發表於 12-11-4 22:39

男爵府

回覆:忍唔住破戒~﹗我好衰.....

講時講,你攪到我好想食ice cream mochi...
好衰架

多多綠茶    發表於 12-11-4 22:39

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

間唔中放肆一下唔過份既都ok,當然真係寒涼既就唔得啦!我奶奶都會比我食少少海鮮架!

男爵府

我d 口水係咁流。。。雪米磁呀。。。。。

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

冇話衰唔衰,大肚婆都係人,我大肚嗰時都係咁,你以上所講的我通通有食,只要適可而止就ok;雖然咁講,但太極端嗰啲(例如:蟹,蛇,燒鵝)都唔好試。

別墅

引用:冇話衰唔衰,大肚婆都係人,我大肚嗰時都係

原帖由 LCY30 於 12-11-04 發表
冇話衰唔衰,大肚婆都係人,我大肚嗰時都係咁,你以上所講的我通通有食,只要適可而止就ok;雖然咁講,但太 ...
吓,燒鵝唔食得?我今日食了3件!點解唔食得?點算?

多多綠茶  三件而且唔係成日食,唔使擔心~  發表於 12-11-5 12:34

男爵府

引用:Quote:原帖由+LCY30+於+12-11-04+發表冇話

原帖由 onepiecebb 於 12-11-04 發表
吓,燒鵝唔食得?我今日食了3件!點解唔食得?點算?
燒鵝同鴨都好毒架

別墅

引用:Quote:原帖由+onepiecebb+於+12-11-04+發表

原帖由 meow625 於 12-11-04 發表
燒鵝同鴨都好毒架
弊喇,係咪會影響bb皮膚?好內疚呀

多多綠茶  三件好少事,唔使擔心~  發表於 12-11-5 12:35

男爵府

引用:Quote:原帖由+meow625+於+12-11-04+發表燒

原帖由 onepiecebb 於 12-11-04 發表
弊喇,係咪會影響bb皮膚?好內疚呀
3 件啫。。。之後唔食應該冇事既。。。

男爵府

我除了貝殼類同海鮮 咩都無介 希望bb健康
因為我經常肚餓 完全唔知可以食咩

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

回覆 onepiecebb 的帖子

唔食都咗,知道咗下次唔食就得;送妳一句"均衡飲食"嗰心會不會舒服啲,我每次偷食之後都係咁同自己講

多多綠茶    發表於 12-11-5 12:35
puilam714    發表於 12-11-5 10:43

大宅

回覆:多多綠茶 的帖子

Ok喎,係三文魚唔好囉。
其他都無問題,食得開心就可以~

多多綠茶  我都知三文魚赤身唔好,下次食燒三文魚頭~  發表於 12-11-5 12:36

大宅

我有時都會忍唔住食你講既嘢,不過我覺得只要唔係過量,成日食,同埋食物質素好,煮得夠熟,乾淨,我覺得間中食ok。其實有時壓迫得自己太多,個情緒都可能有影響,攪到自己唔開心,bb都會feel到,咁都唔好啦

大宅

你地都算乖LA~~我嘔到咩到食唔到...唯有"INDO MIE"戈隻印尼撈面..仲要撈得超干...我呢個WEEK食左2包LA~~

別墅

有時真係好難忍嘅。。。我都間唔中會食少辣米線同m記炸嘢等等。只要唔係常常食我覺得無問題!最重要係開心!!阿b都會開心嘛~

大宅

魚生既話, 三文魚真係可免則免, 因為係最多菌架
對BB唔好係重要, 但最重要係大肚已經成日唔舒服, 驚你抵抗力差時, 攪到你腸胃炎又疴又嘔仲辛苦惱
下次唔好食生三文魚喇

男爵府

我去韓國都食左兩次皇帝蟹,每次半隻. 比目魚刺身

又食辣野 (不過因為咳,所以唔係好辣)

難得去旅行, 破下戒.

佢仲好細,應該吸收唔多.

大宅

多多綠茶 發表於 12-11-4 22:08
唔舒服左幾個禮拜,無乜點食野,呢幾日叫做胃口好dd,終於忍唔到口,昨日lunch靜雞雞去食烏冬時順便食左4片 ...

我除了海鮮冇食之外, 其他我都冇介口, M記, 公仔面, PHOTO CHIPS, 炸野, 通通都有食.
但每次都係食少量, 又唔係日日食, 其實都係適可而止啦......寅係忍唔到架......
冇得食鍾意食嘅野真係好慘架

大宅

kekeke.. 我都係呀,m 記、辣野、炸野.... 食到自己好熱氣.. 唯有狂飲水

不過魚生我真係唔敢食,因為驚有細菌,bb 頂唔住

至於其他,食少少唔怕掛

首頁

尾頁

跳至