跳至

首頁

尾頁

民房

bb食幾多安奶呀?

我BB係4月26日出世,依家三星期大,3.68kg! (出生重2.68kg) 每餐食120ml (約4安)三小時一次,每天八次! 健康院姑娘話太多! 我想問你地bb食奶既情況! 因為我覺得佢真係好想食!!!

別墅

Re: bb食幾多安奶呀?

我bb就5月8日出世,而家3.69kg,出生時係3.555kg,佢都一餐食4oz架,不過就4 hrs一餐~~
縮小一千倍那繁忙的一分鐘  注入一公升的用心感受

禁止訪問

大宅

我亞b出世3.4kg,前幾日去健康院3.76kg,宜家食人奶+3oz,4個鐘一次

別墅

我bb都係4月26日出世, 早左, 3.27kg, now 三個星期大食人奶, 之前有d黃所以健康院要2個鐘食一次人奶, 本來都ok, 但而家退左d黃, 都係每2-3個鐘食一次, 但每次佢都好似唔夠咁, 但佢每次食15-20分鐘就停, 仲訓tim... 唉!
其實我而家唔知佢應該要食幾多先夠, 而且我唔知佢食左幾多, 所以而家佢食完仲哭我就比佢2安奶粉..想問如果我人奶同奶粉我其實應該要點喂佢好呢?

別墅

我餵人奶o既, 有時pump出o黎用樽, 有時埋身餵。
我亞b 4月24日出世, (出生2.87kg)。

由於亞b 食o既份量唔同, 所以仲未好定時。如果食4安士果餐, 佢通常可以訓到4-6個鐘。

妳亞b 3個鐘食一次4安, 真係幾大食喎

Sophiaws 寫道:
我BB係4月26日出世,依家三星期大,3.68kg! (出生重2.68kg) 每餐食120ml (約4安)三小時一次,每天八次! 健康院姑娘話太多! 我想問你地bb食奶既情況! 因為我覺得佢真係好想食!!!

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

大宅

我囡囡5月3日出世,都係食人奶,
出世3.27kg,13日大去健康院磅就有3.6kg。
而家20日大,每3-4個鐘食一次,每次食10-15mins。
初初我都擔心佢食得咁短時間係咪會唔夠,但見佢有重到我就覺得無問題嘞!
BB食飽會訓或者唔再喊,若果喊肚餓的話,其實你可以再餵佢食,最好唔好補奶粉,最重要留意佢大小便夠唔夠就得嘞!平均有2-3次大便,同埋5-6小便就夠(尿片要夠重手喎!)。
比多啲信心自己,當初我自己都唔夠信心,而家了解左BB的狀況,都可以做得到嘞!

jackiesum 寫道:
我bb都係4月26日出世, 早左, 3.27kg, now 三個星期大食人奶, 之前有d黃所以健康院要2個鐘食一次人奶, 本來都ok, 但而家退左d黃, 都係每2-3個鐘食一次, 但每次佢都好似唔夠咁, 但佢每次食15-20分鐘就停, 仲訓tim... 唉!
其實我而家唔知佢應該要食幾多先夠, 而且我唔知佢食左幾多, 所以而家佢食完仲哭我就比佢2安奶粉..想問如果我人奶同奶粉我其實應該要點喂佢好呢?

伯爵府

唔好點評我

大宅

jackiesum 寫道:

我阿B同你個B產唔多wor

首頁

尾頁

跳至